DNS iza zatvorenih vrata o lošim izbornim rezultatima

Vijesti 21. okt 202216:41 2 komentara
DNS

Dvadeset dana od izbora trebalo je DNS-u Nenada Nešića da kažu bilo šta u vezi rezultata svoje stranke, ali i postizbornih dešavanja. Danas je održano Predsjendištvo DNS-a u Banjaluci, ali iza zatvornih vrata.

Razmatrali su preliminarni izvještaj o postignutim rezultatima na Opštim izborima 2022. godine.

Konstatovano je da nisu ostvareni postavljeni ciljevi, niti kada su u pitanju kandidature za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, niti broj poslanika za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

“Uzimajući u obzir šta se sve dešavalo sa DNS-om od 2018. godine do danas, udarima spolja i iznutra, sa namjerom potpunog uništenja i nestanka sa političke scene, moramo biti zadovoljni što smo ostali parlamentarna stranka na nivou Republike Srpske. To će nam poslužiti kao dobra pretpostavka za jačanje DNS-a i pripremu stranke za period koji dolazi. U tom smislu izvršićemo značajnu reorganizaciju stranke i prilagoditi je novonastalim uslovima”, stoji u saopštenju DNS-a.

DNS izražava žaljenje, kako su rekli, “što su još jedni izbori protekli u velikoj podijeljenosti društva, teškim uvredama i kvalifikacijama, a što je u krajnjem imalo za posljedicu optužbe o neregularnosti izbora i dovođenje cijelog izbornog sistema u sumnju.”

“DNS je stava da je proces objave konačnih rezultata potrebno što prije okončati, čime bi se smanjile tenzije u društvu, a istovremeno omogućilo formiranje vlasti koja bi se mogla posvetiti rješavanju teških političkih i ekonomskih pitanja. Izražavamo nezadovoljstvo ukupnim izbornim i postizbornim procesom i smatramo da u društvu kao što je naše može izazvati nesagledine posljedice i svjesno izazivanje krize. Nama je potrebna politička stabilnost i stabilne institucije, a DNS će dati puni doprinos u tom pravcu”, stoji u saopštenju DNS.

Ova stranka koja je 2018. godine imala skoro 100.000 glasova, četiri godine kasnije pala je za 70.000 glasova. U Narodnoj skupštini Republike Srpske neće imati direktan mandat, ali će parlamentarni ipak biti preko kompenzacionih lista.

Nezadovoljnih u DNS je mnogo; jedni se plaše kako kažu stečaja stranke, zbog finansijskih dugova u kampanji, drugi podjela i preletača.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare