Dodik: Imaćemo odgovor za bošnjačke političare

Vijesti 14. apr 202409:31 0 komentara
N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da Bošnjaci trajno ruše svaku mogućnost da žive u BiH sa Srbima i to pokazuju gurajući rezoluciju o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, te naglasio da Republika Srpska zna svoj put i imaće odgovor na ovakvo ponašanje bošnjačkih političara i njihovih sponzora sa Zapada.

Ako neko uporno pokušava da kvalifikuje krivicu za jedan narod, a traži da mi živimo s njima, to je apsurdno. Nema nikakvog smisla, ne vodi nikakvom pomirenju i ne može ništa da znači”, objavio je Dodik na platformi X.

Dodik je podsjetio da je tokom sedmice održan sastanak rukovodstava Srpske i Srbije u Beogradu na kojem je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obaviješten da su prekršene sve procedure na nivou BiH za pokretanje inicijative za rezoluciju o Srebrenici.

“Boravio sam i u radnoj posjeti Parizu, gdje sam razgovarao s francuskim senatorima, te predstavnicima srpske zajednice i Srpske pravoslavne crkve. Nakon Pariza, bio sam i na Ekonomskom forumu u Delfima u Grčkoj”, naveo je Dodik.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!