Dodik: Vučić spreman pomoći vakcinama i FBiH

Vijesti 15. feb 202114:21 0 komentara
N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao da Republika Srpska, ali i drugi bh. entitete Federacija BiH ukoliko želi, od Srbije dobije vakcine protiv virusa korona.

“Predsjednik /Vučić/ je sam obećao da ćemo finalizirati taj razgovor u narednom periodu i da će Republika Srpska imati sasvim dovoljno vakcina, uz pomoć Srbije, kako bi se izvršila imunizacija stanovništva, slično kao što se to čini u Srbiji”, rekao je Dodik.

Dodik je novinarima izjavio da je sa Vučićem razgovarao i o mogućnosti da se, ukoliko žele, i “drugi dio BiH uključi u taj program podrške i pomoći”.

Istakavši da Vučić to prihvata, Dodik je rekao da će kasnije tokom dana pokušati telefonom da razgovara sa kolegama iz Predsjedništva BiH da vidi da li uopšte u FBiH žele vakcine iz Srbije ili ne. Dodik je podsjetio da je sa Vučićem ranije razgovarao da se obezbijedi vakcinisanje u tri centra u Srbiji za 5.000 medicinskih i drugih radnika Republike Srpske koji su izloženi virusu korona.

“Mi smo podržali te aktivnosti, a sada sam razgovarao, poučen nekim iskustvima koje smo mogli da dobijemo ovih dana, da dobijemo količine vakcine za upotrebu u samom RS-u”, rekao je Dodik.

Dodik je čestitao Vučiću i Srbiji na uspješnoj imunizaciji stanovništva.

“Veoma sam ponosan na činjenicu što mnogi u Evropi i svijetu govore kako je Srbija napravila nesumnjiv uspjeh. Evropa se nije najbolje snašla oko toga, ali, evo, Srbija jeste i sada je u prilici da pomogne i nama”, rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što Vučić, a i čitava Srbija smatraju da je sasvim prirodno i normalno da se Srbima pomogne, gdje god da se nalaze.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!