Drugi Adria Summit počeo minutom šutnje

Vijesti 05. maj 202318:52 0 komentara
N1/ Adria Summit

Ovogodišnji Adria Summit, koji se održava u Umagu i Portorožu, službeno je započeo 4. maja.

Na ceremoniji otvaranja, Boris Vujičić, jedan od organizatora, zamolio je prisutne da ustaju i minutom ćutanja odaju počast žrtvama u Beogradu.

“Prije nego što počnemo, želio bih se na trenutak osvrnuti na tragičan događaj koji se dogodio u Beogradu. Kako bismo odali počast žrtvama, molim vas da konferenciju počnemo minutom ćutanja.”, rekao je Vujičić na samom početku.

“Mi, lideri poslovnog svijeta, stvaramo novu stvarnost za nove generacije, djecu koja su s druge strane ekrana. Zbog toga mi, na neki način, sudjelujemo u kreiranju njihove budućnosti. Hajde da to imamo na umu i promoviramo prave vrijednosti.”, istaknuo je on.

Samo prije 30 godina ekonomije o kojima danas govorimo nisu postojale. Sada internet poslovanje, digitalno poslovanje vrijedi 6,5 bilijuna dolara. Ekonomije koje nisu bile prisutne u našim životima ranije sada se zaista događaju. Trgovanje nematerijalnim dobrima čini 70% transakcija koje se danas događaju na internetu. To su teme o kojima ćemo ovdje raspravljati. Adria Summit je platforma koja povezuje regionalne lidere koji će ovdje podijeliti svoje savjete, iskustva i mišljenja o budućnosti i o tome što mi kao lideri možemo učiniti za stvaranje bolje i sigurnije budućnosti za nove generacije i našu djecu.”, rekao je Dejan Tešić na otvaranju.

Više od 400 sudionika iz 10 zemalja okupilo se na jednom mjestu u Istri, u hotelu Kempinski, gdje će dva dana raspravljati o budućnosti digitalne trgovine. Pored organizatora Borisa Vujičića, Dejana Tešića i Zorana Torbice, na ceremoniji otvaranja su se prisutnima obratili Tomislav Radoš, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, i Milovan Popović, direktor Turističke organizacije Umaga.

N1/ Adria Summit
N1/ Adria Summit
N1/ Adria Summit
N1/ Adria Summit
N1/ Adria Summit
N1/ Adria Summit

“Hrvatska gospodarska komora ima jasnu ulogu – voditi hrvatske tvrtke kroz promjene, što znači da je nužno početi prvo s promjenama na sebi. Jedan od najvažnijih aspekata digitalne transformacije je promjena organizacijske kulture. Govorim o kulturi koja uključuje stalno ispitivanje statusa quo eksperimentiranja. Čak i prihvaćanje neuspjeha kao nužnog dijela procesa učenja, rasta i razvoja.”, izjavio je Tomislav Radoš na otvaranju.

Milan Popović je pozdravio sudionike u Istri i okrenuo se hedonizmu: “Drago mi je što vas vidim u ovom velikom broju, nadam se da ćete u ovih nekoliko dana uživati u Istri, da ćete uživati u vinima, najboljim maslinovim uljima i ribi.”

Adria Summit otvara mnoga pitanja kroz osam panel diskusija: od utjecaja umjetne inteligencije na naše živote, preko toga jesu li kriptovalute prešle dječje bolesti, pa do fintecha i održava se u istarskoj Savudriji do 7. svibnja. O budućnosti Interneta i e-trgovine raspravljaju istaknuti stručnjaci u regiji i šire, kroz program koji obuhvaća sve ključne teme digitalnog ekosustava.

Cijeli program možete pogledati ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!