Efendić o hapšenjima: Ipak se vidi jedna vrsta političke konekcije

Vijesti 26. maj 202308:14 0 komentara
N1

Semir Efendić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu u programu Televizije Sarajevo komentarisao je nedavne policijsko-pravosudne akcije.

Efendić je ovim povodom rekao:

“Ja bih kao i većina građana Bosne i Hercegovine volio da je ovo dokaz da je pravna država počela da živi. Ali ja se bojim da to nije tako, baš zbog načina ovog jednog kampanjskog pristupa u tim poslovima. Mislim da bi bilo u redu da se riješio slučaj Memić, pa da se time pokaže da je pravosuđe postalo efikasno. Sada imamo jednu pravosudnu akciju, koja traje nekoliko dana i koja se indikativno dešava nakon promjene vlasti, a u suštini to ne bi trebalo da ima nikakve veze, barem teoretski u našoj državi ta pravosudna vlast i izvršna vlast ne bi smjele da imaju ikakve veze. Ali očito je da to nisu događaji koji su nepovezani i zbog toga se na neki način može reći da se ipak vidi neka vrsta političke konekcije. Naše pravosuđe je postavljeno na pogrešan način. Dokle god imamo VSTV kao tijelo koje postavlja i tužioce i sudije, to ne postoji nigdje na svijetu. To mora biti odvojen proces. Svugdje na svijetu je to odvojeno“, kaže Efendić.

Rekao je kako je posebno razočaran načinom privođenja Abdulaha Skake, bivšeg gradonačelnika Sarajeva, koji, prema njegovom mišljenju, nije zaslužio privođenje lisicama, piše TVSA.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte još

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!