Vrijedni ljudi čine sela Lijevča polja bogatim. Jedva odolijevaju modernim trendovima odlaska u urbane sredine, ali i inostranstvo. Jedva, ali odolijevaju.
Drži ih rad, zajedništvo, tradicija. A kada odmaraju dobro se druže, danas u Rogoljima – uz tradicionalnu kobasicijadu.
Domaće meso, tradicionalni, ali i tajanstveni začini, te jake ruke… i smjesa je gotova. Kobasičari lijevčanskog kraja zasukali rukave, spremni za takmičenje.
U fokusu “rogoljska kobasica”, koju seljani planiraju brendirati.
“Od naših domaćih svinja, domaćeg mesa se pravi, ne stavljamo aditive. Mi ove godine krećemo da osnujemo brend suhomesnate kobasice”, kaže Slavko Vasiljević, predsjednik MZ Rogolji.
Opširnije u prilogu Snežane Mitrović.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!