Grahovac: Dok se bh. građani ne oslobode tri zla političara, nema napretka

Vijesti 10. nov 202121:35 > 21:39 5 komentara
Blagoja Grahovac
Blagoja Grahovac (N1)

"Dodik je politički piroman koji naprosto, ima tu jedan grdan problem sa bošnjačke strane. Bakir Izetbegović nosi težinu jednako kao i Dodik. Kad god Dodik uđe u problem u RS, Bakir Izetbegović izlazi sa nekom patonom koja zadimi politički prostor i da vjetar u leđa Dodiku. I Čović. Tri zla političara, tri piromana. Dok se građani ne oslobode tog čudovišta, tog trojstva, nema napretka", kazao je u večerašnjem Pressingu general u penziji Blagoje Grahovac.

“Mogu građani očekivati od Amerike, EU, nema napretka dok se ne oslobode od ova tri politička zlotvora”, dodao je.

Grahovac ističe da se Rusija nikada neće odreći svoje hegemonističke politike.

Rusija se nikad neće odreći od svoje imperijalne hegemonističke politike, to je zabluda. Ona od vajkada živi, to podrazumijeva zamuti vodu negdje izvan granica da granice ostanu čiste. Balkan je njihov Bogom dan poligon. Evropske vrijednosti su najveće moguće vrijednosti koje čovječanstvo poznaje. Ja pišem u knjizi da ona ne može opstati kao takva. Biti će po principu klubova, prvi klub sa osnivačima, šest država, drugi klub sve države koje su primljene do 2004., treći klub od 2004. do 2013, četvrti klub će biti pridružene članice i za taj klub navijam. To znači da su zemlje usvojile standarde EU a nisu članice. Ja navijam da države budu to, da usvoje standarde EU a onda udruživanjem regionalnim postanu prestižan prostor za EU i šire“.

Dodao je da bi za zemlje regije najbolje bilo da uđu u program Mini Šengena, jer to “nije Vučićev program”.

Ja sam vama prošle godine rekao da bi dobro bilo da Vučić ostane još godinu i pol. Prošla je godina, evo još pola godine i to bi bilo dobro. Zašto? Nema na Balkanu jakog političara osim Vučića, ne govorim kakav je. Govorim o Yugo-regiji, Hrvatska i Sloveniji da budu koordinatori između Yugo regije i EU. Ukoliko ostane ovako kuso, da ostanu ova tri konstituenta, Vučić može da radi šta hoće. Ukoliko uđe BiH, Crna Gora i Kosovo, onda je bolje u procesima biti unutar procesa nego izvan procesa. Unutar se može uticati na proces, van ne može. Zato sugerišem, uđite što prije u program Mini Šengena ili Mini Balkana, jer to nije Vučićev program. To je američki program“.

“Ukoliko ne uđu, Vučić će onda progutati ostatak, ekonomski. Ta klerofašistička doktrina o “srpskom svetu”, to je Vučićeva armija, klerofašistička doktrina u ostvarivanju hegemonističkih ciljeva”.

Grahovac ističe da “prljavi rat sa Srbijom niko nije dobio, te da joj treba nametati mir i prijateljstvo”.

“Velikosrpski hegemonizam nikada nije ugašen niti je nestao. Prljavi rat sa Srbijom niko nikad dobio nije. Srbiji treba nametati mir i prijateljstvo i ako Srbija to izdrži, onda će imati u Srbiji pouzdanog susjeda”.

Tek kada bi imali mudrog političara u BiH umjesto Bakira Izetbegovića, jednog normalnog prosvijećenog. To sam prošle godine objašnjavao, najprosvijećeniji dio muslimanskog svijeta na planeti su bili naši Bošnjaci. Kad bi odatle krenuo politčar da nameće prijateljstvo čistih ruka i obraza, vidjeli bi šta bi se desilo. Sa Srbijom je ovo Bogom dano, ona ima alibi da vodi neprekidni rat sa Bakirom, Đukanovićem, Kurtijem“.

Grahovac dodaje da ukoliko “Srbija i Hrvatska ne budu brinule o BiH, platiće upravo te dvije zemlje”.

“Braća po gluposti, autokrate mogu postići zli dogovor. Ukoliko Srbija i Hrvatska ne bude brinule o BiH, platiće Srbija i Hrvatska. Pojavit će se tutor koji će javiti da brine o BiH, a onda će o jadu zabaviti i Hrvatsku i Srbiju. Upravo sada idu mečki na rupu, Erdoganu. To je neznanje, u strateškom promišljanju to je autizam”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare