Haos na pojedinim izbornim mjestima u Rusiji, ljudi bacaju Molotovljeve koktele (VIDEO)

Vijesti 15. mar 202415:50 0 komentara
Printscreen/ X

Ruski glasači počeli su jutros izlaziti na birališta, na trodnevne predsjedničke izbore koji će Vladimiru Putinu sasvim sigurno donijeti još jedan šestogodišnji mandat na vlasti budući da nema pravih protukandidata.

Glasanje u najvećoj državi na svijetu počelo je otvaranjem biračkih mjesta na ruskom dalekom istoku, a neki građani su odlučili bojkotirati izborni proces. Na društvenim medijima pojavile su se snimke paljenja glasačkih kabina i listića, eksplozija te bacanja Molotovljevih koktela na glasačko mjesto.

Izbori u zemlji koja se proteže kroz 11 vremenskih zona trajat će do nedjelje navečer, kada se u 20 sati po lokalnom vremenu zatvaraju posljednja biračka mjesta u Kalinjingradu na Baltičkom moru.

Prve prognoze očekuju se odmah nakon toga. Ruske državne anketne agencije već su predvidjele da će 71-godišnji Putin, koji je na vlasti gotovo četvrt stoljeća i traži peti mandat, dobiti više od 80 posto glasova. To bi za njega bio najveći rezultat u povijesti.

Putin ima tri formalna suparnika, što izborima daje privid vjerodostojnosti. Ali oni ne samo da nemaju šanse već imaju i političke stavove koji su naklonjeni Kremlju i obično podržavaju Putina. Kandidatima koji su se izjasnili protiv Putinova rata u Ukrajini zabranjena je kandidatura.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!