Hrvati neće na sastanak sa iranskim šefom diplomatije, čvrsto uz stajališta EU

Vijesti 06. dec 202210:57 3 komentara
MVP

Na današnji poziv za sastanak kojega je uputila šefica bh. diplomacije Bisera Turković s ministrom vanjskih poslova Islamske Republike Iran Hosseinom Amir-Abdollahianom neće se odazvati nijedan hrvatski dužnosnik prateći time stajališta Europske unije, doznaje Večernji list. Takav potez uslijedio je nakon što se mnogi ograđuju i protive nasilju te gušenju ljudskih prava u Iranu.

“Nećemo sudjelovati na tome sastanku jer se radi o velikoj šteti za državu BiH. Posebno jer se sve događa u trenutku kada Europska unija treba odlučiti o kandidacijskome statusu BiH”, rekao je dužnosnik za Večernji list.

Najprije će se u ministarstvu vanjskih poslova BiH održati sastanak ministrice Turković i ministra Amir-Abdollahiana, a nakon toga bio je predviđen sastanak izaslanstava ministarstava vanjskih poslova BiH i Islamske Republike Iran.

Posjet iranskog šefa diplomacije BiH dolazi u vrijeme kada cijeli svijet osuđuje poteze tamošnjeg režima koji su rezultirali likvidacijom više od 400 prosvjednika ali i teškim kršenjima ljudskih prava.

Odlazeća ministrica Turković nedavno je prigodom glasovanja o rezoluciji kojom se osuđuje režim u Teheranu naložila veleposlaniku BiH pri UN-u Svenu Alkalaju da bude suzdržan. Takav su potez osudili iz SAD-a i EU-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare