Incident u sarajevskom hotelu: Zastupnik NiP-a napao savjetnika premijera USK-a

Vijesti 14. mar 202314:42 0 komentara
Facebook

U sarajevskom hotelu Holiday Inn jutros je došlo do fizičkog sukoba između Halila Bajramovića, federalnog zastupnika Naroda i pravde, i Sulejmana Samardžića (NES), inače savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića.

O incidentu smo govorili upravo sa Ružnićem, koji je u vrijeme dešavanja također bio u spomenutom hotelu.

“Negdje oko 9:30 sati jutros bio sam u hotelu, čekao sam da Samardžić siđe iz sobe i da krenemo prema Krajini. Tada se desio taj incident, pred liftom. Halil Bajramović, NIP-ov federalni zastupnik fizički je nasrnuo i tri puta udario Samardžića. On je te napade najavio preko Facebooka i ranije. Javno je prijetio da će fizički napadati i udarati”, naveo je Ružnić za N1.

Na osnovu ranijih prijetnji, tvrdi Ružnić, Samardžić i druga osobe već su podnijele prijave.

“Na kraju, to se desilo danas u hotelu Holiday Inn. Postoje videosnimci, a Samardžić je odmah pozvao policiju. Došli su i Samardžića uputili u Dom zdravlja”, dodao je Ružnić.

Iz policije su za N1 potvrdili da im događaj jeste prijavljen jutros, a potom je, u poslijepodnevnim satima, napadnuti pristupio u njihove službene prostorije radi prijavljivanja događaja.

“Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, te je ovaj događaj okvalifikovan kao nasilničko ponašanje i lakše tjelesne povrede. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela”, rekla je glasnogovornica MUP-a Mersiha Novalić.

Istovremeno, Bajramović za Faktor negira fizički napad, tvrdeći kako su on i Samardžić “kasnije čak popili i kafu”, te da je cilj Ružnića i njegovog savjetnika (Samardžića op.a.) bio “da stvore atmosferu da ga izbace iz NiP-a jer im smeta u Krajini” i da “na provokacije nije nasjeo”.

“Zahvaljujući djelovanju Bajramovića u USK nije stvoren ‘Trojka’ blok”

U razgovoru za N1 Ružnić je dodao kako su ranije “prijetnje”, kao i današnji događaj, posljedice dešavanja u vezi sa formiranjem vlasti.

“Mi u kantonu vrlo dobro znamo ko je Bajramović i u kojem su pravcu to sve ranije gurali. Zahvaljujući njegovom djelovanju nikada nije ni stvoren ‘Trojka’ blok u USK”, izjavio je Ružnić.

Podsjetimo, jučer je u Sarajevu potpisan sporazum o formiranju vlasti između NES-a, SDA i DF-a.

DF, SDA i NES potpisali sporazum za USK, čeka se SBiH

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!