Iz Bosnalijeka za N1: Pomoći ćemo u nabavci vakcina, dosta toga ne ovisi od nas

Vijesti 16. mar 202114:29 1 komentar
Nap.ba

Kompanija Bosnalijek odazvala se pozivu nadležnih u Federaciji Bosne i Hercegovine da pomogne u procesu nabavke vakcina za građane ovog bh. entiteta. U odgovoru na upit N1 televizije su kazali da je njihova želja da pomognu u spašavanju života građana, te se nadaju da će u saradnji sa drugim kompanijama uspjeti u naumu kako bi se pandemija stavila pod kontrolu.

“Kao najveći proizvođač lijekova u Bosni i Hercegovini, sa prisustvom na 22 svjetska tržišta i tri kontinenta, Bosnalijek d.d. ima veliku odgovornost prema našim građanima. U skladu sa tim odazvali smo se pozivu nadležnih vlasti da pomognemo u procesu nabavke, koliko budemo u mogućnosti, uzimajući u obzir izuzetno komplikovanu situaciju sa nabavkama vakcina na svjetskom tržištu”, poručili su iz Bosnalijeka za N1.

Bosnalijekov interes je, kako navode, isključivo društveno odgovorno ponašanje i želja da pomognu u spašavanju života građana.

“Uvoz lijekova nije naš core business ali svjesni obzbiljnosti situacije stavili smo naše kapacitete i poslovne kontakte na svjetskim tržištima na raspolaganje. Smatramo da u ovom momentu svi koji to mogu, trebaju dati svoj doprinos u nastojanju da se nabave vakcine”, naveli su iz Bosnalijeka na uput N1.

Ističu i to kako je situacija na međunarodnom tržištu vakcina izuzetno složena, da to nije jednostavan proces.

“Ali sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama, u saradnji sa drugim kompanijama koji rade na ovome, uspjeti, kako bi se epidemija što prije stavila pod kontrolu”, poručuju.

Institucije FBiH su dale kratke rokove, do 16:00 sati 16. marta da se prikupe neophodne dokumentacije. Iz Bosnalijeka čine sve da rok ispoštuju.

“Činimo sve da ispoštujemo zahtjeve koje su postavile nadležne vlasti. Dosta toga ne zavisi od nas u Bosnalijeku i čim budemo imali potvrđene detalje oko cijena i rokova isporuke, nadležne institucije i javnost će o tome biti obavješteni”, zaključili su u odgovoru na pitanja N1.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare