Dvije žene lažnim predstavljanjem prikupljaju novac – iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju upozoravaju građane

Vijesti 24. maj 202412:15 1 komentar
AA

Na adresu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) stigla je prijava JU Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo protiv, za sada, nepoznatih osoba koje se lažno predstavljaju kao volonteri ove ustanove i na taj način prikupljaju novčanu korist.

Iz Centra su za N1 potvrdili ovu informaciju navodeći da su prije svega tužni što je neko odlučio da na ovakav način prikuplja novac za vlastite potrebe.

“Mi smo ustanova koja se prvenstveno bavi odgojem i obrazovanjem učenika s oštećenjem sluha i govora. Mi smo i osnovna i srednja škola i imamo i predškolski odgoj. Ovdje djeca rade sve, imamo redovni nastavni plan i program za djecu s oštećenim sluhom i govorom. Ukoliko se desi da imamo djecu oslabljenog imovinskog stanja to interno riješimo, a nikada nismo na ovakav način prikupljali novac i donacije. To je zaista tužno, ali ne iznenađuje za ovakvo vrijeme gdje se svako malo ružne stvari dešavaju”, naglasili su.

Pojasnili su da su prijavu dobili od jednog građanina koji je jučer primijetio da dvije ženske osobe prikupljaju novac za ovu ustanovu, a koje se na njegov zahtjev nisu željele predstaviti. Nakon toga je shvatio da je riječ o osobama koje se lažno predstavljaju. Iz Centra su nam rekli da su odmah potom pozvali policiju koja je sačinila zapisnik, a također su poslali i zvaničnu prijavu.

“Sada nam je samo bitno da se ove osobe identifikuju i sankcionišu. Kretale su se u blizini Penny plus centra u Velešićima. Nadamo se da taj objekat ima videonadzor i da će moći izuzeti snimke i na taj način ih što brže pronaći. Ovim putem još jednom želimo uputiti oštri demant i poručiti da nije riječ o osobama koje su zaposlene u Centru jer nikada na taj način nismo prikupljali donacije”, poručili su iz Centra.

Iz Centra su policiji pojasnili o kakvoj je ustanovi riječ i na koji način se finansiraju te su zamolili nadležne da hitno reaguju kako bi se ovakve neželjene situacije izbjegle u budućnosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare