Iza Razija Mešević, Din Ammar Tolj i Faruk Hadžibegić gosti Novog dana

Vijesti 21. apr 202414:12 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

22. april obilježava se kao Dan planete zemlje sa glavnim ciljem da se podigne svijest o zaštiti životne sredine i očuvanju naše planete. Tim povodom danas govorimo o upravljanju okolišem. Gosti Novog dana su: Lejla Šuman – direktorica Resursnog centra za okoliš, Jelena Pekić – zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo i delegatkinja u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH u studiju u Sarajevu i Vladimir Topić – koordinator na projektima za Energiju i klimatske promjene uživo iz Banjaluke.

O fudbalskoj reprezentaciji BiH, fudbalu u BiH, FK Sarajevo, njegovom odlasku sa pozicije selektora BH fudbalske reprezentacije, novom angažmanu, U Novom danu razgovaramo sa Farukom Hadžibegićem.

Na Pravnom fakultetu u Sarajevu danas međunarodna konferencija “Prava intelektualnog vlasništva i Web 3.0”. Razgovaraće se o umjetnoj inteligenciji, NFT-ovima, disruptivnim tehnologijama i intelektualnom vlasništvu. Prvi put na UNSA obilježava se Svjetski dan intelektualnog vlasništva. Veliki broj fakulteta i akademija će predstaviti svoje inovacije i autorska djela, a promovisaće se i Pravilnik o upravljanju intelektualnim vlasništvom UNSA. Gošća Novog dana o ovim temama je Iza Razija Mešević – vanredna profesorica na Pravnom fakultetu, prodekanica za međunarodnu saradnju.

Bio je jedan od najboljih učenika sarajevske Druge gimnazije koji je svoje obrazovanje nastavio u Velikoj Britaniji. Trenutno je u Americi, na prestižnom Yale univerzitetu gdje studira. Matematički genije Din Ammar Tolj gost je Novog dana.

Vijesti iz svijeta priprema Esmir Milavić.

S Vama je Alma Dautbegović-Voloder.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!