Jablanica: Djeca nemaju prevoz do škole, roditelji očajni

Vijesti 06. sep 202312:39 0 komentara
Jablanica (N1)

Iako je počela nova školska godina, svi učenici u Jablanici i dalje nisu na nastavi, potvrđeno je za N1 kako su nam kazali i roditelji i tamošnji načelnik Damir Šabanović.

Aldin Zukić, jedan od roditelja iz Jablanice za N1 je kazao da sva djeca nisu u klupama i da njegovo dijete ima problem sa prevozom.

“Ja sam ovu stariju dovezao u školu. Ona je srednja škola i morao sam kasniti na posao da bi nju dovezao”, kazao je za N1 Zukić.

Djeca izvan centralnog dijela Jablanice nemaju riješen prevoz do škole i to je problem koji traje skoro pet godina, objasnio je načelnik Šabanović.

“Danas od 280 učenika njih 44-46 nije došao. Oni su u vazduhu praktično. Problem je u javnim nabavkama i radi se o opstrukcijama tri firme kako se taj proces ne bi mogao okončati odnosno čak i poništiti i pokrenuti novi”, objasnio je za N1 Šabanović.

Ranije su u općinskoj administraciji problem rješavali tako što je roditeljima na račun bilo uplaćivano za prevoz učenika pa su roditelji taj novac dala prevozniku.

“Sada je taj prevoznik odustao i on više ne želi da vozi”, naveo je Šabanović.

Roditelji se trenutno samoorganizuju kako znaju i umiju, dok iz lokalne zajednice čekaju da se riješi  problem sa procedurama i to sve preko leđa učenika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!