Kabinet Milorada Dodika najmoćniji u regionu

Vijesti 02. nov 202215:01 1 komentar
Arhiv/F. Z./N1

Najveću pažnju narodnih poslanika tokom rasprave o budžetu Republike Srpske za predstojeću godinu, očekuje se, mogla bi privući činjenica da se predvića drastično povećanje budžeta predsjednika Republike Srpske. Sa 10,2 miliona KM budžet entitetskog predsjednika raste na čak 55,9 miliona KM. Prema ukupnim sredstvima s kojima će raspolagati Milorad Dodik u naredne četiri godine biće najmoćniji predsjednik u regionu.

Neuporedivo manje od predsjednika Republike Srpske na raspolaganju imaju predsjednici svih drugih zemalja u regionu. Dodikov budžet biće pet puta veći od budžeta kojim raspolaže predsjednik Hrvatske, zemlje članice Evropske unije. Zoran Milanović na raspolaganju ima 10,1 milion KM.

Dodik izabran za predsjednika RS, povećan mu budžet pet puta

Budžet predsjednika Republike Srpske biće čak 17 puta veći od budžeta predsjednika Srbije. Aleksandar Vučić raspolaže sa tek 3,3 miliona M. “Najsiromašniji” od svih predsjednika na ovoj listi ostaće Milo Đukanović. Predsjednik Crne Gore i po stažu najdugovječniji lider u regionu šefuje kabinetom koji raspolaže sa 2,6 miliona KM.

Dodik će vrtoglavu cifru imati na raspolaganju prije svega za humanitarna pitanja. Iako mu to nije nadležnost, sa čak 30 miliona KM moći će da pomogne izgradnju i obnovu objekata za djecu i omladinu, a čak 20 miliona KM imaće na raspolaganju za humanitarna pitanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare