Kćerka Fikreta Abdića: Uvijek se ovdje pio alkohol i jela svinjetina

Vijesti 02. aug 202321:26 4 komentara
Faceobok

Predsjednica Laburista BiH Elvira Abdić Jelenović, kćerka ratnog zločinca Fikreta Abdića i načelnika Velike Kladuše oglasila se na Facebook profilu stranke na čijem je čelu kako bi iznijela svoje nezadovoljstvo govorom lokalnog imama gradske džamije u Velikoj Kladuši.

Kako Elvira tvrdi, imam gradske džamije izjavio je kako je njena stranka kriva što se u Velikoj Kladuši “jede svinjetina, pije alkohol te što se drogira pored gradske džamije“.

Njen statu prenosimo bez intervencija:

“Hodže u službi politike nisu rijetkost u BiH‼️ Jedan od njih, danas je zgrozio sve prisutne i to pričom o Kladuškom ljetu, Laburističkoj stranci i ljudima koji su dopustili da se u centru Velike Kladuše pije alkohol, jede svinjenitina, pušta muzika i ponaša suprotno pravilima Islama.

Objašnjavajući kako u Unsko-sanskom kantonu živi preko 99% muslimana, osvrnuo se na neznatan broj onih koji to nisu, a podržavaju “haram” i kako nije dovoljno samo zvati se Muhamed ili Nermin već se mora biti okrenut džamiji i vjeri, te klanjati 5 vakat namaza. U protivnom, nisi Musliman i podložan si ovisnosti od narkotika. Gotovo iritantno je zvučalo sve izgovoreno, smišljeno da javno pozove na linčovanje članova Laburističke stranke i sve one koji nisu “ukalupljeni” u radikalnu predodžbu hodže Mujkića o “ ispravnim” i “ neispravnim” ljudima. – izjavila je Elvira Abdić Jelenović.

U video poruci dodala je i da se “u Kladuši uvijek jela svinjetina”.

Jao kao rođena Kladuščanka znam. Uvijek su ljudi u Velikoj Kladuši pili alkohol i jeli svinjetivnu. Tako da zna to i taj hodža i svi koji ovdje doseljavaju u Kladušu.” kazala je.

Podsjetimo u julu 2002. godine Fikret Abdić osuđen je najprije na 20, a potom na 15 godina zatvora zato što je „naredio, planirao i organizovao otvaranje logora i prihvatnih centara u velikokladuškoj opštini u koje su zatvarani protivnici uspostavljanja “autonomne oblasti”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare