Ko stiže sa Orbanom u Banjaluku i šta je predviđeno posjetom FOTO

Vijesti 05. nov 202116:00 > 16:03 2 komentara
FRANCOIS LENOIR / POOL / AFP

Premijer Mađarske Viktor Orban sutra stiže u, kako su je naslovili domaćini, "prijateljsku" posjetu Banjaluci.

Orban sa 11 saradnika dolazi sa dva aviona, a slijetanje na aerodrom u Mahovljanima je planirano od 11 časova.

Pored Orbana u delegaciji Mađarske biće i šef diplomatije te zemlje Peter Siarto, državni sekretar Janos Mate, ambasador Kristijan Posa.

U Delegaciji domaćina biće član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik, premijer RS Radovan Višković, te savjetnici Ana Trišić Babić i Željko Budimir.

N1

Protokolom privatne “prijateljske” posjete predviđen je radni ručak u podne, ali i razmjena poklona.

Mediji nisu dobili poziv za akreditovanje, uz usmeno obrazloženje da neće biti zvaničnog davanja izjava.

Ipak, saobraćaj se obustavlja zbog dolaska mađarskog premijera Viktora Orbana i to za sva motorna vozila na dionici magistralnog puta M-101, na dionici Međunarodni aerodrom Banjaluka – Laktaši – Klašnice – Glamočani, sutra u dva navrata od po sat vremena.

Najprije će biti obustavljen u vremenu od 11,00 do 12,00 časova, a potom i od 13,00 do 14,00 časova, odnosno u vremenu dolaska i povratka štićene ličnosti.

Iz MUP-a RS je saopšteno da se na predviđenoj trasi kretanja štićene ličnosti sutra u vremenu od 10,30 do 15,00 časova zabranjuje saobraćaj za teretna vozila teža od 7,5 tona ukupne mase.

“Takođe, 06.11.2021. godine od 10,30 do 15,00 časova zabranjuje se prevoz eksplozivnoh materija u drumskom saobraćaju na području opštine Laktaši. Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice, za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija”, dodaje se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare