Latić-Hulusić: Svi smo na rubu, od ekonomske neizvjesnosti do zdravlja

Vijesti 31. dec 202016:56 0 komentara
Nejra L H

"Mislim da smo svi na nekom rubu, od ekonomske neizvjesnosti, do zdravlja. Mislim da se sve ostalo može prevazići", kazala je za N1 redateljica Nejra Latić-Hulusić u komentaru protekle godine.

Na pitanje kako komentariše sve dešavanja u vezi sa nabavkom vakcina u BiH, kazala je:

“Kako ću je komentirati? Pokazalo se na respiratorima, godinu je obilježila i transparentnost o javnim nabavkama, u međuvremenu vjerske zajednice se bave sastavom vakcina, očekujem nekad u aprilu/maju sve po zakonu da se riješi”, istakla je.

“Donijela nam je i 2020. nešto pozitivno, a to je da konačno pokrenu neki procesi vezani za korupciju koja razara ovo društvo”.

“Opozicija ne pokušava i ne pravi nikakve korake da spriječi”, istakla je.

Priča u vezi sa nabavkom respiratora je pokazala šta vlasti misle o životima građana, smatra Latić-Hulusić.

“Nabavka respiratora je pripala čovjeku koji je voditelj i nema nikakvog iskustva s nabavkom medicinske opreme, to govori samo koliko je stalo toj vladi do života, a ovdje je bilo pitanje života i smrti”.

“Mislim da je bh. pravosuđe korumpirano do tolikih mjera da nam bez pomoći stranih prijatelja i sudija neće biti rješenja”.

“Moje oči su uprte u američke prijatelje koji su uložili tolike napore i novac da postave cijeli sistem i nadam se da će se vratiti barem malo”, kazala je Latić-Hulusić.

Uskoro video.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!