Lijepe vijesti iz Turske: Djevojčica Nadin je mnogo bolje!

Vijesti 09. dec 202114:45 1 komentar
N1

Lijepe vijesti stižu iz Turske - malena Nadin Smajlović se osjeća mnogo bolje, rekla je to za N1 njena majka Amina Smajlović.

Pet dana nisam oka sklopila, dok je bila u intenzivnoj njezi. Tek kad sam zagrlila svoje dijete odahnula sam“, istakla je na početku razgovora za N1 Amina Smajlović, majka djevojčice Nadin.

Na naše pitanje kako se sada Nadin osjeća i koje su joj želje, njena majka Amina odgovara:

Mama je li se mi to vraćamo u Bosnu – jedno je od prvih pitanja koje sam dobila od nje nakon što se probudila. Trenutno je Nadin mnogo bolje, prima te imunoglubuline. Danas je imala veliku kontrolu, profesorica je istakla da je sve uredu. Ja sam sve vrijeme tvrdila da ona ima jako tešku dijagnozu, mnogi u Bosni mi nisu vjerovali“.

Najteže mi je bilo kada sam vidjela da u avionu pada u komu, samo sam sebi govorila Amina nemoj dozvoliti da umre“, dodala je.

Istakla je i kako je Nadin u pet dana uradila pet magnetnih rezonanci te dodaje da, gledajući kakvi sada pacijenti dolaze u Tursku, i to na svoju ruku, da se tek sada plaši vratiti u Bosnu, ali da je u Bosni ostalo još dosta neriješenog posla za koji se treba izboriti.

Nadin Smajlović je djevojčica čiju je borbu za život i pravo na liječenje pratila cijena Bosna i Hercegovina, a sredinom novembra ove godine, njeno zdravstveno stanje se pogoršalo nakon čega je morala krenuti na put za Tursku.

Prije leta za Istanbul gubila je svijest, a u avionu je padala u komu. Na aerodromu je sačekala Hitna pomoć.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare