Mlađen Božović osuđen zbog nasilničkog ponašanja prema Irini Lovrić

Vijesti 02. dec 202212:40 0 komentara
F.Z./N1

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Mlađena Božovića zbog krivičnog djela nasilničkog ponašanja. Pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci s tim da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine od pravosnažnosti presude ne učini novo krivično djelo.

Osuđen je da je 14. maja 2015. godine u prostorijama Fonda za povratak u BiH, nakon kraće prepirke, obratio se povišenim tonom uposlenici I. L., koja je obavljala funkciju tehničke sekretarke u Fondu i u tom momentu je kopirala dokumentaciju. Vrijeđajući je zatražio je dokumentaciju a nakon što je I. L. odbila predati, rekavši da samo radi svoj posao, nastavio je da viče te otrgnuo iz njenih ruku dio dokumentacije, tražeći joj da preda ostatak.

Zatim ju je zgrabio rukama za ramena i grubo odgurnuo prema stolicama i stolovima koje su se nalazile u kancelariji, usljed čega je ona pala preko stolica. Kada je krenula da izađe iz prostorije, uhvatio ju je za lijevu nadlakticu ruke okrećući lijevo-desno, a potom vrteći u krug, pri čemu je I. L. zadobila lake tjelesne povrede, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!