Mons. Komarica: Potrudimo se izgrađivati svijet sa više uskrsne radosti

Vijesti 06. apr 202310:56 0 komentara

"Radujte se kršćani, u Isusu sabrani, Isus razapet, pokopan, smrt nadvlada ovaj dan - Aleluja", uz ovu pjesmu poznatu više od 200 godina na jezicima brojnih evropskih naroda banjalučki biskup mons. Franjo Komarica počeo je svoju uskrsnu poruku vjernicima.

U Uskrsu, kaže, postoji mnogo razloga za istinsku radost.

“Ne samo zbog činjenice što je Krist pobijedio svoje neprijatelje, koji su ga, kako znamo, na najgrozniji način mučili i ubili. Ne samo što je istina o milosrdnom Bogu i čovjeku kao Božjem miljeniku, koju je Krist naviještao ljudskom rodu bila zgažena i satrvena – ponovo slavno došla na vidjelo da nikada više ne bude gurnuta potpuno u tamu i uništena! Ne samo što je Isus svojim uskrsnućem učinio svoje najveće čudo i obavio svoju božansku svemoć”, rekao je mons. Komarica.

U vrijeme proslavljanja svetkovine nad svetkovinama – Uskrsa, mons. Komarica kaže, vjernici osjećaju još jednu neopisivu radost, koja svoje izvorište i snagu ima u Isusovom praznom grobu, “u koji je on bio pokopan na onaj, za cijeli ljudski rod, sudbonosni Veliki Petak”.

“Ako je Isus uskrsnuo, onda ćemo i mi, koji u Njega vjerujemo, također uskrsnuti. Zar to nije silno utješna poruka naše kršćanske vjere?”, upitao je biskup.

On je poručio kako “vjera u uskrsnuće treba biti i trajna opomena u životu i snaga u iskušenjima života i utjeha u času naše smrti”.

“Trajna opomena – da se svakodnevno trebamo pripremati za najsudbonosniji događaj – ne samo za nas osobno, nego za cijeli ljudski rod – to jest za uskrsnuće svih mrtvih”, poručio je on.

“Vječni život ne može procvjetati iz jednog praznog, besplodnog zemaljskog, vremenitog života, kao što ni iz prazbog žira ne može izrasti hrast”, poručio je biskup dodajući da vjera u uskrsnuće “opominje i potiče da se na vrijeme trudimo kako u vlastiti grob ne bismo položili besplodnu, praznu ljusku svog života”.

“Iz praznog groba Krista do nas dopire blagi miomiris besmrtnosti, koji nas snaži u svim našim zemaljskim tjeskobama i borbama”, poručio je mons. Komarica.

“Potrudimo se i mi – tijekom našeg zemaljskog života – i svojim osobnim doprinosom – izgrađivati jedan svijet oko nas s više uskrsne radosti, s više pravde, milosrđa, ljubavi i istinskog mira među našim suvremenicima koje je Bog iz ljubavi stvorio, a Sin Božji, Isus Krist spasio od vječne smrti i za vječni život”, zaključio je mons. svoju poruku uz čestitku “kršćanskoj braći i sestrama, koji ovu najveću i najradosniju svetkovinu kršćanstva slave nešto kasnije – po starom julijanskom kalendaru – iskreno i radosno kličem: Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!