N1 u Prijedoru: Na mjesto ubistva stigao i direktor policije RS (VIDEO)

Vijesti 21. mar 202211:52 > 12:12 0 komentara
N1

Policijskoj upravi Prijedor danas, 21.03.2022. godine u 06,53 časova prijavljeno je da je u naselju Pećani u Prijedoru nepoznato lice pucalo iz vatrenog oružja na lice inicijala R.B., policijskog službenika Policijske uprave Prijedor, koji je tom prilikom smrtno stradao.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o ubistvu načelnika sketora krim policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Oglasio se MUP: U Prijedoru ubijen policijski službenik

“Prijedor je blokiran, a pretresi se vrše i u Banjaluci. Također, pretresi se vrše i na više lokacija na ulazima u Prijedor”, izvještava reporter N1.

Na uviđaju su, saznaje N1, dva tužioca, tužilac Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika oblika privrednog kriminala, te tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

U Gradu na Sani su pripadnici SAJ-a i Žandarmerije, a stigao je i direktor Policije RS Siniša Kostrešević.

Pojačane kontrole motornih vozila i legitimacija stanovništva, vrši se i u gradovima u okolini, a najviše policijskih patrola je pored Prijedora i u Banjaluci, te na izlazima ka Gradišci, Kotor Varoši…

U jednom od posljednjih medijskih istupa Bašić je na redovnoj press konferenciji u PU Prijedor govorio o stopi kriminaliteta i borbi protiv opojnih droga:

“Tokom februara su oduzete određene količine narkotika, dokumentaovano 13 slučajeva u vezi zloupotrebe opojnih droga. Nadležnim Tužilaštvima podneseno je šest izvještaja protiv 8 lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga”, rekao je tada Bašić, sublimirajući mjesečne rezultate rada, a akcenat je bio na sprečavanju ulične prodaje narkotika.

PU Prijedor je tokom februara imala 92% rasvjetljenost krivičnih djela, a akcenat stavljen i na akcije Talijan, Vakcina, Uplatnica.

Iako nema zvaničnih informacija, spekuliše se da je ubijeni policijski službenik danas krenuo pješke na posao, kao što je činio svakog jutra, te da je u njega pucano sa leđa.

N1
N1
N1
N1
N1

Prvi presjek informacija koje je MUP RS prikupio u vezi sa ubistvom šefa kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića biće objavljen u 13h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!