“Nažalost, posljedice Dodikovih diplomatskih blamaža imat će i Srbija i Vučić”

Vijesti 05. sep 202215:55 2 komentara
screenshot/Insajder

Narodni poslanik i bivši ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je danas da će posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će se poslanici izjasniti o vetu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se odobri agreman novom njemačkom ambasadoru u BiH, još jednom pokazati da Dodik vodi ovaj bh. entitet u izolaciju i u sukob sa čitavim svijetom. Crnadak je dodao da će ta sjednica pokazati i da Dodikova politika nema podršku i da se "bliži njegov politički kraj".

“Ovakvim ponašanjem Dodik nanosi direktnu štetu Republici Srpskoj, našim privrednicima i međunarodnom imidžu srpskog naroda i Republike Srpske. Nažalost, posljedice Dodikovih diplomatskih blamaža imat će i Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić, koji je najzaslužniji za ogroman investicioni zamah u Srbiji, u okviru kojeg za njemačke poslodavce danas radi više od 50 hiljada građana Srbije”, ocijenio je on.

Crnadak je još kazao da Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) “nastavlja sa licemjernom politikom, jer dok otvaraju rat sa čitavom međunarodnom zajednicom i posebno Njemačkom, pojedini SNSD poslanički kandidati i dalje vrše višemilionski izvoz robe u Njemačku”.

“Danas Republiku Srpsku treba odbraniti od Dodika i SNSD, jer nisu njemačke firme opljačkale Republiku Srpsku na korona nabavkama, nego SNSD firme, koje vode Dodikovi savjetnici i drugi SNSD tajkuni. Nije niko došao iz Berlina i preko raznih “prointera” opustošio budžet Republike Srpske, nego su to uradili SNSD profiteri, koji se kriju iza tzv. srpske priče i odbrane srpskog naroda, a zapravo su obični razbojnici i kriminalci”, naveo je on.

Dodik je dva puta u Predsjedništvu BiH glasao protiv davanja agremana novom njemačkom ambasadoru, dok su druga dva člana, Šefik Džaferović i Željko Komšić, glasali za.

Zbog preglasavanja on ima mogućnost da pokrene veto, koji mora biti potvrđen u Narodnoj skupštini RS dvotrećinskom poslaničkom većinom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare