Nešić na Kazanima: Ovakvo zlodjelo ne smije proći bez najoštrije kazne

Vijesti 29. sep 202317:51 1 komentar
X/Nenad Nešić

Ministar bezbjednosti Nenad Nešić obišao je Kazane, stratište stradanja Srba u Sarajevu, i zatražio od federalne policije i tužilaštva da hitno otkriju i procesuiraju počinioce gnusnog noćšnjeg zlodjela.

„Sramotni, prijeteći grafit, zlodjelo je nad nevinim dušama, ali i stravična prijetnja malom broju preostalih sarajevskih Srba koji žive u tom gradu. Ovakvo zlodjelo ne smije proći bez najoštrije kazne. Mrtvi moraju imati smiraj, a živi biti bezbjedni“, kazao je Nešić.

Smatra da je sramotno i to što na posmeniku ne piše da su “stradali Srbi”.

„Zvjerski su ubijeni samo zato što su Srbi. Spomenik je noćas oskrnavljen jer su žrtve Srbi. I to je uradio neko u kome živi zločinac Caco, koji je sahranjen kao heroj. Noćas je upućena poruka da postoje ljudi koji su spremni ubijati civile samo zato što su Srbi. Sijanje straha i mržnje, ne smije proći nekažnjeno. Vrijeme je da postanemo normalno društvo koje će se prema svim žrtvama odnositi sa istim pijetetom. Neka je vječni smiraj svim mučenicima’, rekao je Nešić.

Podsjetimo, iz Naše stranke su tražili da se na spomeniku navedu i imena zločinaca.

Spomenik ubijenim građanima Sarajeva jutros je osknavljen, a na njemu je napisano “Živi Caco u nama. 10 br.”

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić se oglasila i navela kako će spomenik u roku od 24 sata biti saniran.

Za zločine na Kazanima na kazne od 10 mjeseci do šest godina zatvora do sada je osuđeno 14 vojnika Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare