Novi dan: Da li je vladujuća koalicija na državnom nivou u krizi?

Vijesti 11. apr 202416:39 0 komentara
N1

Da li je vladujuća koalicija na državnom nivou u krizi? Šef delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Johann Sattler, susreo se s predsjednikom HDZ-a, Draganom Čovićem u Mostaru, dok Dodik ponovo prijeti separatizmom. Zvanično su ugašeni računi preduzeća u vlasništvu Gorice i Igora Dodika. Rezolucija o Srebrenici je tema političara, i u BiH, i u Srbiji. Gosti Novog dana su Dragan Bursać iz Banja Luke, Faruk Kajtaz iz Mostara, i Srećko Latal u Sarajevu.

Rezolucija o Srebrenici kojom se, između ostalog, podrazumijeva odluku da se 11. juli svake godine obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na genocid počinjen u Srebrenici 1995. godine, naći će se na dnevnom redu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 2. maja. Predlagači rezolucije o genocidu u Srebrenici su Njemačka i Ruanda. Da li je u Njemačkoj ovo tema i šta se navodi u rezoluciji? Uživo iz Njemačke izvještava novinar DW Mehmed Smajić.

Prijete nam intenzivne suše, požari i toplotni udari. Služba EU za praćenje klimatskih promjena Copernicus objavila je ovogodišnji mart bio najtopliji mart u historiji mjerenja. O uzrocima ovih klimatskih promjena i šta naš čeka u budućnosti razgovaramo sa bh. meteorologom Nedimom Sladićem i aktivisticom Fondacije ACT Lejlom Kusturicom. O zdravstvenim posljedicama klimatskih promjena razgovaramo sa prof. dr. Zehrom Dizdarević – specijalistom pulmologom i alergologom i doc. dr. Abelom Baltićem specijalistom interne medicine.

Na prvi pogled knjiga o raku, a zapravo priča o optimizmu, nadi i radosti života koja nam je svima potrebna. Roman Marka Babića “Putovanje zvano igra” našlo je mjesto u bosanskohercegovačkm knjižarama. O knjizi, sarkomu, snazi i volji za životom razgovaramo sa Tinom Biloglav, Markovom partnericom.

Sa vama od 08-11h – Gana Forić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!