Novi dan: Poremećaj srčanog ritma

Vijesti 08. jun 202313:48 0 komentara

U Novom danu sutra gledajte:

U okviru “History festa” koji i ove godine okuplja istaknute historičare iz regiona na panelima učestvuju i hrvatski historičar i jevrejski vjerski službenik, Ivo Goldstein i historičar i viši naučni saradnik Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu, Milivoj Bešlin. Sa gostima Novog dana razgovaramo o revizijama historije, neofašizmu i ideji za stabilizaciju antifašističkog fronta slično kao 40-ih godina prošlog vijeka.

U “Novom danu” tematiziramo srčane poremećaje o kojima govori jedan od regionalnih lidera u elektrofiziologiji i poremećajima srčanog ritma prof. dr. Lazar Angelkov. Naša gošća je i dr. Jasmina Ćorović-Kuburović, spec. interne i subspecijalista kardiolog i ekspert za bolesti srca kod odraslih bolju Centralno pitanje je kako omogućiti bolju skrb pacijentima s poremećajem srčanog ritma.

Nove analize pokazuju da u svakoj šestoj profesiji u Njemačkoj vlada nedostatak kvalifikovane radne snage. O tome koja profesija je najviše pogođena i o novim studijima koje govore da više od 3,5 miliona osoba radi na više radnih mjesta kako bi sastavili kraj s krajem izvještava Mehmed Smajić sa Deutsche Wellea.

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, sutra će premijerno biti izveden balet “Giselle” u koreografiji i režiji Edine Papo, uz pratnju orkestra Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati maestro Dario Vučić. O predstavi razgovaramo u studiju sa Edinom Papo.

Udruženje dramskih umjetnika Altteatar iz Sarajeva poziva građane da se pridruže okupljanju mladih umjetnika i aktivista u Doboju, Goraždu i Kreševu pod nazivom „Teatrom za o(p)stanak.“ Publika će imaće priliku pogledati dvije pozorišne predstave: „Balkanski kvadrat kredom“ i „Probuđeni grad“, a naši gosti su: Margarita Mladinić i Deni Mešić iz Altteatra.

Reprezentativci BiH u fudbalu nastavljaju pripreme pred utakmice sa Portugalom i Luxemburgom. Uživo u Zenici Haris Mrkonja sa najnovijim informacijama.

Vaterpolo klub Invictum osvojio je titule prvaka Kantona Sarajevo u svim kategorijama. Sarajevski vaterpolisti gosti su Novog dana.

“Novi dan” je sutra od 8 do 11 sati.

Sa vama je Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!