Pavlović: Pozivam i srpske i bošnjačke predstavnike u Srebrenici na razgovor

Vijesti 25. feb 202114:20 0 komentara
Fena/Arhiva

Predsjednik OO SNSD Srebrenica Radomir Pavlović obratio se danas javnosti nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine potvrdila rezultate ponovljenih izbora u Srebrenici.

“Nakon što je CIK danas potvrdio rezultate ponovljenih izbora za Srebrenicu održanih 21. februara 2021. godine čestitam svima na osvojenim mandatima i načelniku i odbornicima u SO Srebrenica i pozivam sve da što prije konstituišemo vlast u opštini Srebrenica kako bismo rješavali nagomilane probleme građana. Pozivam i srpske i bošnjačke predstavnike na razgovor oko budućeg rada organa opštine Srebrenica i što prije zakazivanja konstitutivne sjednice SO Srebrenica”, naveo je Pavlović.

Također, istakao je i da poziva bosnjačke predstavnike na razgovor i garancije da “niko neće biti diskriminisan” i da žele zajedno sa njima da grade bolju Srebrenicu.

“Naš dogovor je garant našeg uspjeha za sve građane Srebrenice i Srbe i Bošnjake. Naši građani zaslužili su bolju budućnost od tragične prošlosti koju su imali”, stoji u njegovom saopštenju.

Centralna izborna komisija BiH je donijela odluke kojima su utvrđeni rezultati izbora za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica održanih 15. novembra 2020. i ponovljenih izbora održanih 21. februara ove godine.

Odluke o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata izbora u Doboju i Srebrenici stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se 25. februara na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba , i smatrat će se da su danom objave iste dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

Podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića moguće je 26, 27. i 28. februara.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!