Pjevač Mahir Petrović se oglasio prvi put nakon što je vozilom usmrtio pješaka: “Kolege su rekle da je bio pas na cesti”

Crna Hronika 15. sep 202314:06 1 komentar
Mahir Petrović / Facebook

Pjevač Mahir Petrović je 31. jula 2023. godine u Gornjem Vakufu-Uskoplju "Audijem" pokosio pješaka Jozu Batinića koji je podlegao povredama, a Petrović se udaljio sa mjesta nesreće.

Ovu tešku nesreću iz jula ove godine rasvjetlila je policija, a Petrović u međuvremenu nije odustajao od nastupa, niti promocije istih na javnim mrežama.

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona za Petrovića nije zatražilo pritvor, te će se on braniti sa slobode.

Ovih dana prvi put se i oglasio o svemu što se desilo. Kaže kako se te noći vozio zajedno za prijateljem.

“Na putu kod Binga odjednom je nešto udarilo, ja nisam vidio nikoga, niti sam šta vidio na putu, moje kolege su rekle da vozim, da je bio pas na cesti. Išao sam tećom brzinom nekih 70-80 na sat. Ja da sam vidio da je čovjek na cesti, ja ne bih bježao nikako”, tvrdi Petrović, čiji se i otac tereti za prikrivanje krivičnog djela u međuvremenu.

Nakon udara, nastavio je Petrović, uhvatila ga je panika.

“Udaljili smo se sa mjesta nesreće i skrenuo sam ponovo u svoje selo. Kada sam došao kući uzeo sam bratovo auto i otišao da vidim šta sam udario. Tada sam plakao a kolege su mi govorile da nije čovjek. Kada smo ponovo došli na mjesto nesreće, vidio sam policiju i trake po putu.Tu sam se prepao i nisam znao šta da radim, to je strah koji se ne može opisati. Ovim putem želim da porodici Batinić izrazim sućut. Nisam poznavao čovjeka, pokojnog Jozu Batinića, ali mi je žao, pola mene je otislo s tim čovjekom”, naveo je.

Sve priznao policiji

Kako kaže, nije mogao teret nositi na sebi i onda je sve priznao policiji.

“Kako sam kasnije vidio, pokojni Jozo Batinić se kretao po sred puta, ali ljudi je li to od Boga ili ne znam, ali stvarno nisam ništa vidio. Da sam vidio, skrenuo bih u banderu pa kad bih se sav polomio. Iskreno, žao mi je čovjeka i njegove porodice. Teško je, razumijem sve. Vjerujte da je pola mene umrlo s tim čovjekom. Nažalost, Jozu ne možemo vratiti, ali bih želio da se vidim sa njegovom porodicom. Žao mi je čovjeka, mene moja duša boli i ne bih volio da se iko nađe u ovakvoj situaciji”, napisao je Petrović na Facebook nalogu nekoliko mjeseci nakon nesreće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad