Plenković: Dolazim kao prijatelj i partner, ulaganja Hrvatske u BiH su značajna

Vijesti 13. dec 202111:56 > 12:31 0 komentara
N1

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, obratio se javnosti danas nakon sastanka sa predsjedavajućim Vijećem ministara Zoranom Tegeltijom. Na početku je naglasio da ovdje dolazi prvenstveno kao prijatelj i partner sa željom da unaprijeđuju saradnju.

“Hrvatska poštuje Dejtonski sporazum i na tom tragu ćemo u razgovorima ponoviti i naš interes za ravnopravnošću Hrvata kao najmalobrojnijeg naroda. Hrvatska i BiH moraju surađivati, imaju dugu granicu višu od tisuću km, imamo i zelene granice preko kojeg krijumčari pokušavaju prebaciti ljude. Zbog toga je važna suradnja policije, kako bismo sriječili da ne budu mnogi ljudi izmanipulirani i da završe tragično”, istaknuo je Plenković.

Naveo je i da su spremni povećat trgovinsku saradnju, kao i suradnju u području energetike.

“Spremni smo kroz našu kompaniju Plinakro investirati u taj projekt. Omogućiti diverzifikaciju pravaca opskrbe plinom za BiH”, istaknuo je.

Rekao je i da žele obnoviti most u Brčkom, pa i izgraditi novi most preko Save, i sa te strane unaprijediti komunikaciju.

“Ulaganja Hrvatske u BiH su značajna. Predložio sam da se organizira jedan veliki gospodarski forum. Da se napravi jedan hrvatsko-bošnjački gopodarski forum kako bismo osvjestili što već trenutačno postoji i kako bismo motivirali druge na međusobna ulaganja”, kazao je.

Plenković je rekao i da se nada sastanku između Vlade RH i Vijeća ministara u Hrvatskoj u 2022. godini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!