Počelo Svjetsko prvenstvo u raftingu na Vrbasu u Banjaluci (FOTO/VIDEO)

Vijesti 27. maj 202212:22 0 komentara
N1

Defileom timova iz 22 zemlje svijeta, te specijalnim programom sinoć je na rijeci Vrbas pored Kastela, otvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu.

Pored Banjaluke, dio takmičenja se održava i u Foči-na Tari, a prvenstvo traje do 1. juna. Takmičenje je otvorenim proglasio srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

“Divno je biti večeras ovdje. Ovakva sportska takmičenja su dokaz da je Banjaluka bila, ostala i biće grad sporta. Ponosan sam što se Svjetsko prvenstvo u raftingu održava u Republici Srpskoj, na našim prelijepim rijekama Vrbasu i Tari”, napisao je Dodik na Tviter nalogu.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

“Najavljivali smo najveće i najspektakularnije otvaranje svjetskog prvenstva. Ponosan sam da je Banjaluka večeras centar svijeta. Ponosni smo što smo domaćini nečega što nije lokalno, nije ni balkansko, nego što je svjetsko, a naše. Želim svima koji su ovdje da se lijepo osjećaju u najljepšem gradu na svijetu”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

I predsjednik međunarodne rafting federacije Džo Vili Džons pozdravio je sve prisutne naglasivši da je posljednje Svjetsko prvenstvo održano 2019. godine, a da je pauza bila zbog pandemije korona virusa.

“Želim da se zahvalim svima u Banjaluci na domaćinstvu. Zahvaljujem stotinama sportista koji su ovdje, hvala vam što ste trenirali svoje tijelo i um, svi ste pobjednici”, istakao je Džons.

Prve trke su počele danas u 11 časova, sa disciplinom Hed tu Hed. Takmičenje u Banjaluci trajaće do nedjelje, a nakon toga se seli na u Foču.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!