Kakvi nas to “novi darovi” očekuju u 2023.?

Tačka na sedam 25. dec 202215:48 3 komentara
N1

Dolaze nam praznici. Bez prazničnog ruha. U državi na dva pola. Čovjek na jednom. Funkcioner na potpuno drugom. Radnici na ulicama. Bez isplaćene pomoći. Penzioneri darovani sa 60 maraka. I baš sve nas očekuju 'novi darovi' – veći računi za električnu energiju. Obračun jednostavan. Zgodno je što znamo Ajnštajnovu teoriju relativiteta.

Ipak, ‘dobro’ je. Najveće breme je na plećima politike. Prve sklopljene političke daske se rasklimale. Ne ide glatko u ovom kandidatskom statusu. Glavni zadaci su pred Savjetom ministara. Tamo se počele puniti kožne fotelje imenima ministara. Ali se nisu popunile. Već isplivao ego, ljutnja, nezadovoljstvo.

Ništa manje komplikovano na nivou Federacije. Bošnjački klub Doma naroda je problem u najavi. SDA i DF, tas na vagi. Da li njihova ‘kontrola ruku’ znači i blokadu u rukama?

U drugom entitetu složena nova Vlada. Ekspoze na 32 stranice premijera Radovana Viškovića. Moto- što bolje, što više u dvije godine mandata. Što bolje u startu ne bi. Izbi bruka. Dva ministra u foteljama ni dan ne dočekaše. Razriješeni zbog krivičnih djela.

Dobro je što narod takvih briga nema.

Stiže Nova godina, mraz po staklu ne šara. To je Nova godina darove i brige donijela.

O novogodišnjim darovima i brigama u Tački na 7.

Tačku na 7, posljednju kalendarsku u 2022. možete gledati i u terminu od 17:10 u nedjelju na kanalu N1, ili na Youtube linku ispod.

Sa vam je Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare