Prijatelji i kolege se opraštaju od Karahasana: ‘Ostali smo bez najboljeg’

Vijesti 19. maj 202317:59 0 komentara
N1

U 70. godini života preminuo je jedan od najpriznatijih bh. književnika, akademik Dževad Karahasan, a brojni prijatelji i poštivaoci njegovog djela opraštaju se dirljivim porukama.

Umro je Dževad Karahasan. Nemam riječi da opišem tugu koju osjećam. Umro je dragi prijatelj, divni profesor, veliki čovjek koji me puno toga naučio. Hvala za sve dragi Profa…”, napisao je režiser Danis Tanović.

Novinar Dragan Bursać se od Karahasana oprostio uz poruku: “Ostali smo bez najboljeg”.

Posljednji pozdrav velikom književniku uputio je i režiser Dino Mustafić.

Dragi profa, hvala za sve što ste me naučili. Još mnogo toga bih volio da pitam i shvatim o umjetnosti i životu o novim idejama, teškom vremenu i zebnjama za budućnost. Niko nije bio pažljiviji i bolji sagovornik od Vas. Počivajte u miru”.

Glumac Nermin Turić od prijatelja se oprostio sa “zbogom”.

I profesorica Amina Siljak-Jesenković se oprostiila od Karahasana uz dirljivu poruku.

Naprosto, neke vijesti te zalede. Koliko god sam objektivno znala da nije dobro, nadala sam se da će se izvući. Da ćemo se još družiti. Da ćemo pričati… Na neke tuge čovjek se jednostavno ne navikne. Kao u pola rečenice, dok se pozdravi s nekim komšijom, otišao je Profesor. Dževad Karahasan. Bosna je izgubila gromadu od pisca, pedagoga, znanstvenog radnika. Svijet je izgubio golemog pisca. A mi dragog prijatelja. I neću lagati, znam kojim me redom najviše boli”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!