Prijatelji se opraštaju od Pejića: Napustio nas je još jedan veliki čovjek

Vijesti 16. mar 202111:15 > 11:26 7 komentara
N1

Brojne javne ličnosti, prijatelji, kolege i rodbina opraštaju se o Marija Pejića, predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća BiH koji je jučer preminuo na KCUS-u u 43. godini.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je telegram saučešća porodici, prijateljima i kolegama preminulog.

“Kao i mnoge građane Sarajeva mnogo me pogodila i rastužila vijest o smrti našeg dragog prijatelja Maria Pejića. Mario je bio vrhunski profesionalac u svojoj profesiji. Ostavio je neizbrisiv trag na bosanskohercegovačkoj kulturno-umjetničkoj sceni i u medijskom djelovanju. Obitelji, prijateljima i kolegama preminulog upućujem izraze najdublje sućuti i suosjećam sa njihovom boli”, rekao je Komšić.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je da je sa dubokom tugom primio vijest o smrti Marija Pejića.

“Pejić je, kao intelektualac i čelnik značajnih ustanova i udruženja, svojim angažmanom ostavio veliki trag u našem društvu i njegova smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak. Njegovoj porodici i prijateljima upućujem izraze iskrenog saučešća – navodi se u telegramu Šefika Džaferovića”, istaknuo je.

I potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Milan Dunović uputio je telegram saučešća porodici, prijateljima i članovima Hrvatskog narodnog vijeća BiH povodom smrti Marija.
Pejića:

„Porodici, prijateljima i članovima Hrvatskog narodnog vijeća BiH upućujem najdublje saučešće povodom smrti Marija Pejića, velikog čovjeka i intelektualca. Gospodin Pejić ostavio je neizbrisiv trag u napretku naše zajednice i njegova smrt ostavila je nenadoknadiv gubitak kako za akademsku zajednicu, tako i za cijelo društvo”, navodi se u telegramu saučešća Dunovića.

“Napustio nas je još jedan veliki čovjek, istinski patriota koji je svojim djelovanjem pokazao kako se voli domovina Bosna i Hercegovina.
Predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) koje je proglašeno od posebnog značaja za Grad Sarajevo, dr. Marijo Pejić, dao je izuzetan doprinos zbližavanju, zajedničkom životu i očuvanju multietničkog karaktera Sarajeva isticanjem vjerskih i nacionalnih različitosti bh. društva kao najvećeg bogatstva. Počivaj u miru prijatelju. Porodici izražavam duboko saučešće”, poruka je grdonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake.

Napustio nas je još jedan veliki čovjek, istinski patriota koji je svojim djelovanjem pokazao kako se voli domovina…

Posted by Abdulah Skaka on Tuesday, March 16, 2021

“Počivao u miru dragi Marijo”, napisao je Saša Magazinović, poslanik Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Pocivao u miru dragi Marijo!

Posted by Sasa Magazinovic on Monday, March 15, 2021

Pa ovo je postalo prestrašno… Iz dana u dan odlaze dragi ljudi… Dragi moj prijatelju, hvala ti na vedrom duhu, na…

Posted by Đelo Jr Jusić on Monday, March 15, 2021

 

Marijo Pejić rođen je u Sarajevu 1977. godine.

Bio je direktor više ustanova u Sarajevu: Medijskog centra HKD Napredak, radio stanice Vrhbosna, Bosanskog kulturnog centra (u dva mandata), Televizije Bosne i Hercegovine (BHT1). Bio je član Poslovodnog odbora BHRT-a, Programskog vijeća Upravnog odbora BHRT-a u dva mandata. Od 2018. bio je i urednik na Federalnoj televiziji.

Pejić je bio i član Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH, Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 i drugih nevladinih organizacija. Na sjednici 8. Sabora Hrvatskog narodnog vijeća u Bosni i Hercegovini 9. marta 2019. izabran je jednoglasno za predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća u BiH.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare