Ramo Isak: Odgovorno tvrdim, uhapsili bi Sanju Vulić

Vijesti 14. feb 202422:20 0 komentara

Prvi policajac Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak je u Pressingu na N1 kazao kako je državna parlamentarka Sanja Vulić trebala biti lišena slobode nakon niza uvreda na račun državne sutkinje i psovanja ispred Suda BiH. On je otkrio kako "zamjera" rukovodstvu sarajevske policije što to nije uradilo.

Isak je ocijenio kako izjave Vulić tokom ročišta njenom stranačkom šefu Miloradu Dodiku pokazuju o kakvoj osobi se radi.

“Zamjeram rukovodstvu sarajevske policije što je nije lišilo slobode. Oni su odlučili da podignu nalog protiv Vulić nakon moje izjave. Što ćeš joj slati nalog na kućnu adresu? Što odmah nije reagovala policija koja je gledala te njene izjave? Zašto nije izdat nalog, a nakon što se nastavila tako ponašati, zašto nije privedena Vulić”, upitao je federalni ministra unutrašnjih poslova.

Na konstataciju voditelja Pressinga da bi to onda bi argument Sanji Vulić da kaže kako je ugrožena u Sarajevu Isak je odgovorio da smo “ugroženi mi svi u Sarajevu, i vi i ja – sanjam, vulićkama i sličnima koji u našoj državi se ponašaju na takav način jer oni koji trebaju štiti državu ništa ne rade”. Poručio je da on to neće dopustiti…

“Odgovorno tvrdim da su tu bili policajci FUP-a da bi Vulić bila lišena slobode i bila bi procesuirana za to djelo. Ne samo Sanja Vulić, može to biti i Ramo Isak – niko ne može tako govoriti o državi. Ona je zastupnica u Parlamentu BiH i to joj treba biti jasno. Trebamo ih nekako natjerat da se ponašaju pristojno, kako nalaže zakon”, zaključio je ministar unutrašnjih poslova FBiH u razgovoru za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!