Sarajlije o ukrajinskoj krizi: Uništili su nas naši, baš me briga za Ukrajinu

Vijesti 22. feb 202213:21 > 13:24 0 komentara
N1

Iako napeta situacija između Ukrajine i Rusije već danima zaokuplja pažnju svjetske javnosti, kriza je sinoć poprimila nove razmjere, kada je ruski predsjednik Vladimir Putin obznanio kako Rusija "priznaje nezavisnost" ukrajinskih oblasti Donjeck i Lugansk. Odlučili smo provjeriti mišljenje Sarajlija o ovom potezu ruskog lidera.

Naišli smo na pesimistične i zabrinute građane.

“I ovi zadnji izvještaji o tome kako se mi regrutujemo u Ukrajinu, to dovoljno govori kako nas neko uvlači u igru. Ovi događaji uticat će ekonomski i na nas, sigurno, ne vidim ja ovdje kraj”, govori pesimistično Sarajlija.

“Uništili su nas ovi naši (političari, op.a.), pa me baš briga za Ukrajinu, pravo da vam kažem”, izjava je još jednog Sarajlije.

“U svakom slučaju – ovo je zabrinjavajuće. U čitavom svijetu vlada neko ludilo. Ovo nije normalno. Pogotovo za nas Bosance, za koje je prošlo više od dvadeset godina, a mi to još uvijek osjetimo. Žao mi je Ukrajinaca”, izjavila je za N1 Sarajka.

“Interes je velikih i moćnih preko Bosne i Hercegovine i ostalih”, dodala je njena sugrađanka.

Ekipa N1 je danas isto pitanje postavila i na banjalučkim ulicama, gdje bilježimo drugačije stavove, uglavnom blagonaklone i zaštitnički nastrojene ka ruskim aktivnostima.

Podsjećamo, sva aktuelna dešavanja u Ukrajini možete pratiti uživo na OVOM LINKU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!