Schmidtova poruka Komšiću: Završio sam sa karijerom u Berlinu!

Vijesti 25. jan 202322:472 komentara

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt u Pressingu na N1 poručio je kako je njegov mandat neograničen samo ako tako odluče građani, te ih je pozvao da mu pomognu "da ne bude predug".

“Moj mandat je neograničen i svako može pomoći da on ne bude predug. Nemam nikakvih planova tu, ja samo želim pomoći ovoj zemlji”, rekao je.

Schmidt se osvrnuo na jednu izjavu člana Predsjedništva BiH i lidera DF-a Željka Komšića koji je ocijenio kako visoki predstavnik neće donijeti odluku, Schmidt nije naveo koju, da ne bi ugrozio karijeru u Berlinu. “Ja sam svoju karijeru u Berlinu završio i odradio. Samo želim pomoći ovoj zemlji”, ponovio je.

U Pressingu na N1 komentarisao je i geostratešku poziciju BiH u svijetu…

“Stvari su sasvim jednostavne. Zapadni Balkan je regija u kojoj se može odlučivati o stabilnosti Evrope. Mnogo je zainteresovanih za ovu regiju i Evropa mora raditi da ostane stabilna. Prije svega moramo spriječiti da na bilo koji način rat u Ukrajini ima dejstvo na ovu regiju. Ne treba se plašiti da će biti rat, ali može imati dejstava npr. na energetski sektor na Balkanu. Međunarodna zajednica će ostati ovdje sve dok postoji opasnost za ljude, a posebno za one koji su stradali u ratovima”, dodao je na kraju Schmidt.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar