SDS odbija Dodikovu deklaraciju o imovini: Cilj mu je da namakne pola milijarde

Vijesti 24. apr 202314:36 1 komentar
N1

SDS neće na sastanak koji se u 15:00 održava u Narodnoj skupštini Republike Srpske, na kojem je trebala biti potpisana zanednička izjava lidera stranaka sa srpskim predznakom o imovini, kao odgovor na izjavi koju su ranije potpisali lideri stranaka tzv. "probosanskog bloka".

“Zbog besmisla ovog dokumenta i nemogućnosti da on poprimi normalan oblik nećemo ići na tu sjednicu”, rekao je v.d. predsjednika SDS Milan Miličević.

On je istakao kako se ne radi o dokumentu o državnoj imovini već “o političkom pamfletu SNSD i njegovih satelita”.

“Ovo nije dokument koji ima ni i ni “d” o državnoj imovini. Samo u jednoj tački se pominje imovina. Sve drugo su razne populističke priče o svim drugim temama, ali ne o temi državne imovine”, rekao je on tvrdeći kakk mnoge od ranije usvojen odluka NSRS i zaključaka nikada nosu sprovedene.

“Ponovna priča o razdruživanju, otcjepljenju je floskula i fraza koja se ponavlja isprazno i predstavlja jednu političku besmislicu”, rekao je on nsvodeći da dokument nije plod ozbiljne politike.

“Ovaj dokument SDS ne može i neće potpisati. Pokušali smo da damo prijedloge na njega i amandmane, ali ni jedan amandman ne može da vrati dokument na temu, a tema je izjava lidera bošnjačkih stranaka i državna imovina”, rekao je napominjući da će se SDS u budućnosti odazivati na svaki sastanak na kojem će se govoriti o ključnim interesima Republike Srpske.

“Jako sam razočaran, veoma neozbiljnim površnim stavom i vlasti i opozicije u RS kad su u pitanju ovako ozbiljna pitanja kao što je državna imovina jer bez te imovine RS ne može da bude teritorijalna cjelina i da obavlja sve nadležnosti koje ima”, rekao je on navodeći da SNSD i Milorad Dodik koriste temu za skretanje pažnje sa tema koje su na dnevnom redu, a za koje je sam odgovoran, “a to je ekonomski kolaps Republike srpske”.

“Opozicija s druge strane opet koristi ovakve trme da se obruši na SDS i da je proglasi izdajnikom gradeći neku svoju strukturu”, dldao je konstatujući kako trenutno ne postoji prostor za “ozbiljno nacionalno jedinstvo po pitanju krupnih tema od interesa za RS”.

Šef poslaničkog kluba SDS Vukota Govedarica Dodika je uporedio sa junakom iz bajke Hansa Kristijana Andersena koji je govorio “eno vuka”.

“Dodik se ovako ponaša. On se cijelu deceniju čak i više ponaša na ovakav način”, dodao je.

“Je li ikada ijedan zaključak koji je trebao da proizvede bilo kakvo dejstvo da li je ikada realizovan”, upitao je ističući kao interesantno trenutak u mojem su “bošnjački lideri stali iza zajedničke izjave”.

On je napomenuo kako je Distrikt Brčko lako riješio pitanje imovine, donoseći odluku da uknjiži na distrikt imovinu na svom području.

“Pitanje ko je taj koji je unutar lidera pokrenuo tu inicijativu. Da li je Paint ball igrač to uradio ili njegov stari ahbab iz SDA. Očigledno da je inicijal za takvo nešto došao iz Federacije BiH”, rekao je Govedarica napominjući da će SDS raspravljati o ovoj temi u NSRS.

“Zaključci nisu sprovodivi nisu realni, njega to ne zanima njega samo zanima da se igra sa emocijama svog naroda. Ova zemlja koja se zove RS nema osnovna sredstva da isplati osnovne obaveze među kojima ispata dugovanja od 1,1 milijardu”, zaključio je Govedarica ističući da je Dodiku cilj da “nekako namakne bar pola milijarde”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare