Šefik Džaferović uputio telegram saučešća povodom smrti Marija Pejića

Vijesti 16. mar 202109:45 0 komentara
N1

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća povodom smrti Marija Pejića.

“Sa dubokom tugom sam primio vijest o smrti Marija Pejića, predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća. Gospodin Pejić je, kao intelektualac i čelnik značajnih ustanova i udruženja, svojim angažmanom ostavio veliki trag u našem društvu i njegova smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak. Njegovoj porodici i prijateljima upućujem izraze iskrenog saučešća”, poručio je Džaferović.

Marijo Pejić rođen je u Sarajevu 1977. godine.

Bio je direktor više ustanova u Sarajevu: Medijskog centra HKD Napredak, radio stanice Vrhbosna, Bosanskog kulturnog centra (u dva mandata), Televizije Bosne i Hercegovine (BHT1). Bio je član Poslovodnog odbora BHRT-a, Programskog vijeća Upravnog odbora BHRT-a u dva mandata. Od 2018. bio je i urednik na Federalnoj televiziji.

Pejić je bio i član Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH, Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 i drugih nevladinih organizacija. Na sjednici 8. Sabora Hrvatskog narodnog vijeća u Bosni i Hercegovini 9. marta 2019. izabran je jednoglasno za predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća u BiH.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!