Službeno: Vlada Republike Srpkse 23. maja u Srebrenici, pozvali “građane Republike Srpske” da istaknu zastave

Vijesti 21. maj 202418:04 0 komentara
N1

"Vlada Republike Srpske će u četvrtak, 23. maja 2024. godine, u Srebrenici, u 12.00 časova, održati 70. redovnu sjednicu, na dan kada će Generalna skpština UN-a odlučivati o prijedlogu rezolucije o Srebrenici." napisano je u saopštenju u kome se namjerno ne spominje riječ genocid. 

“U saopštenju se navodi da će sjednici prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski ministri u Savjetu ministara BiH, kao i načelnici i gradonačelnici lokalnih zajednica sa područja Birča i Podrinja.” saopšteno je iz NSRS.

U saopštenju je navedeno da će taj dan zvaničnici Republike Srpske položiti cvijeće i vijence na srpsko groblje u Bratuncu. Vlada je pozvala “građane RS” da na dan glasanja istaknu zastave Republike Srpske i kako su naveli “simbolički iskažu svoje protivljenje namjeri usvajanja ovog dokumenta, kojom se nastoji urušiti ustavna pozicija Republike Srpske i srpskom narodu prišiti epitet “genocidnog”. 

Podsjetimo, u samoj se rezoluciji ne spominje niti jedan narod ni zemlja kao počinitelj genocida.

Ideja da se na dan donošenja rezolucije istaknu zastave Srbije i Republike Srpske potiče od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pravosnažnim presudama najviših sudova UN-a potvrđeno je da je nad Bošnjacima u UN sigurnoj zoni Srebrenica počinjen genocid.

Bonus video:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!