SNSD-ovki put iz Banjaluke za Sarajevo mučan pa pita: Kad će auto-put?

Vijesti 22. maj 202411:20 0 komentara
Foto: Facebook Anja Ljubojević

SNSD-ova Anja Ljubojević koja je i potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske upitala je predsjednika Vlade Radovana Viškovića dokle se stiglo sa izgradnjom auto-puteva u Republici Srpskoj, posebno dionica Koridora 5c.

“Kada da očekujemo završetak jer znatna je razlika sad kad imate ovu dionicu od Kladara do Doboja, zaista se osjeti svaki kilometar auto-puta”, upitala je Ljubojevićeva.

Premijer Višković na početku odgovora izjavio je kako Republika Srpska u ovom trenutku ima izgrađenih oko 120 kilometara auto-puteva.

“U ovom momentu se izvode radovi na auto-putu Banjaluka-Prijedor u dužini od nekih 40 km auto-puta, da se radi na auto-putu od Bijeljine do Rače u dužini od 20 km. Radi se na obilaznici oko Doboja u dužini od nekih 6 kilometara, ali je riječ o zaista zahtjevnoj dionici sa nekoliko tunela, jednim vijaduktom. Tu smo imali problem što tunel jednim dijelom prolazi u teritoriju drugog entiteta”, rekao je Višković ističući da su entitetska javna preduzeća riješila taj problem i otklonila prepreke za nastavak radova.

Kako je premijer istakao, ostalo je otvoreno pitanje dionice od Doboja do Vukosavlja. Obratio se kaže EBRD-u sa pitanjem da li su odustali od finansiranja tog projekta.

“Odgovorili su da ne odustaju, ali da za njih politička situacija u ovom trenutku nije zadovoljavajuća i da čekaju da se to riješi. Mi ćemo na osnovu tog dopisa tražiti drugog izvođača za izgradnju auto-puta od Doboja prema Vukosavlju”, rekao je Višković navodeći da će cijeli koridor od Gradiške do Drine i granice sa Srbijom biti povezan sa auto-putem.
U komentaru na odgovor premijera Ljubojevićeva je otkrila da joj je putna mreža prema Sarajevu važna samo iz jednog razloga.

“Iako ne volim tamo da idem zato što kada idem na suđenje predsjedniku Dodiku i direktoru Lukiću mučno mi je odlaziti tamo, samo želim da iskoristim ovih desetak sekundi da skrenem pažnju da se tamo vodi proces protiv Republike Srpske i našeg predsjednika”, rekla je Ljubojevićeva što je izazvalo reakciju Nebojše Vukanovića.
“Ovo je bila gruba zloupotreba da vi povezujete priču sa izgradjnom auto-puta da može lakše doći pred Sud BiH da se ne muči da se ne trucka da bi lila krokodilske suze za Dodikom to je vama okej”, rekao je Vukanović čije je izlaganje prekinuo potpredsjednik Petko Rankić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!