Stevanović o smjeni Izetbegović: Sve po zakonu, to je to!

Vijesti 27. nov 202318:45 2 komentara
N1

Dragan Stevanović, člana Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, potvrdio je informaciju kako je Sebija Izetbegović danas smijenjena sa pozicije generalne direktorice KCUS-a riječima "to je to". On je naveo kako je "odluka donijeta u skladu sa zakonom i statutom".

Stevanović je otkrio kako je Izetbegović primila odluku i da se očitovala…

“Ono što znam je da je Izetbegović primila odluka i da se očitovala. Mi smo sve učinili po zakon. Slijedi jedan vrlo važan period da se osnivački akt KCUS-a usklade sa zakonom i onda da se pristupu dopuni i izmjeni Statuta KCUS-a”, naveo je on.

Kako je N1 ranije najavio Izetbegović je smijenjena prije isteka roka na koji je imenovana tj. prije 09.01.2024. godine, zbog razloga propisanog posebnim propisom odnosno zbog gubitka statusa nastavnika medicinskog fakulteta u rangu redovnog ili vanrednog profesora, odnosno docenta navodi se u odluci o razrješenju sa dužnosti.

U odluci koju je donio Upravni odbor KCUS-a su detaljno pojašnjeni i bezuspješni pokušaji dostavljanja dokumentacije dr. Sebiji Izetbegović.

U odluci o razrješenju između ostalog se navodi da je utvrđeno da Izetbegović nema odgovarajuće zvanje da bi obavljala funkciju.

Opširnije OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare