Tanja Fajon: BiH će jedino kroz jedinstvo ispuniti svoje ciljeve ka EU

Vijesti 14. jan 202313:35 4 komentara
F.Z./N1

Tanja Fajon, ministrica vanjskih poslova Slovenije sastala se danas u Vijećnici sa Benjaminom Karić, gradonačelnicom Sarajeva. Tom prilikom uručena joj je zahvalnica zbog pružanja nesebične podrške tokom svih prethodnih godina.

Na sastanku se, kako je Fajon rekla, najviše razgovaralo o kandidatskom statusu BiH. Fajon je izrazila vjeru da da će BiH jedino kroz jedinstvo ispuniti svoje ciljeve.

Ministrica vanjskih poslova Slovenije, podsjetimo, jučer se sastala se sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine u sklopu njene zvanične posjete ovoj državi.

Fajon je jučer imala sastanak i sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković gdje komentarisala i utjecaj Rusije na region.

“Stabilnost u svijetu se promijenila, posebno u Evropi. Povećan je ruski utjecaj na ovom području i EU je kazala da je jedinstvo ključni element. Imamo bezvizni režim za Kosovo, širenje EU na zemlje Zapadnog Balkana je prioritet i gledamo kako ćemo vam pomoći i politički. Ključna je dinamika ispunjavanja prioriteta kako bi pristupili EU”, istaknula je Fajon.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare