Tri prsta i majice sa njegovim likom: Pristalice Dodika ispred Suda BiH uoči ročišta (FOTO)

Vijesti 22. maj 202412:43 0 komentara
N1/ F.Z

Na Sudu Bosne i Hercegovine danas, 22. maja, će biti održano novo suđenje u slučaju protiv predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika. Naime, kako je od ranije poznato Tužilaštvo BiH nastavit će s iznošenjem materijalnih dokaza.

Kako javlja reporter N1, pristalice Milorada Dodika se već okupljaju ispred Suda BiH gdje nose majice sa likom Milorada Dodika.

N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.

Podsjetimo, na prošlom održanom ročištu Tužilaštvo BiH je predstavilo Aneks 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma kao dio svojih dokaza.

No, odbrana je tvrdila da se radi o dijelu dokumenta koji je Tužilaštvo skinulo s internet stranice UN-a i prevelo na bosanski jezik.

Zbog toga je sutkinja Sena Uzunović zatražila od Tužilaštva BiH da dostavi dokument na engleskom jeziku, zajedno s prevodom na srpski jezik.

Zanimljivo je da je odbrana je pozvala visokog predstavnika Christiana Schmidta da se pojavi u sudnici kao svjedok.

“Pozivamo ga, ukoliko se ne plaši, da dođe na sud da stane tamo i da nam dokaže da je u pravu. Mi ništa više ne tražimo”,rekao je advokat Goran Petronijević na konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu koja je odmah održana nakon ročišta.

Milorad Dodik i Miloš Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, Christiana Schmidta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!