Turistički vaučeri – najveći broj prodat za banje, odmarališta i planine

Vijesti 08. aug 202220:05 > 20:06 0 komentara

Velika je zainteresovanost za turističke vaučere koji su preko tri domaće platforme od danas dostupni građanima Federacije Bosne i Hercegovine. Zbog preopterećenosti online sistema građani su pohrlili na prodajna mjesta. U nedostatku ponude za Neum, najveći broj vaučera prodat je za banjska lječilišta, porodična odmarališta i planine. U ponudi je veliki broj paketa za koje dvije osobe moraju platiti samo 50 KM, ali i luksuznih aranžmana za koje je uprkos subvenciji Vlade FBiH potrebno izdvoijiti više stotina KM.

Pokušavali ste otvoriti jedan od tri sajta na kojima je moguće kupiti turističke vaučere Vlade FBiH, ali vam nije išlo? Niste jedini! Od danas je teško ući na E-kupon i Odmori u BiH, a City Deal je danas potpuno pao.

“Nakon puštenih deset ponuda sajt je pao, i one se svako malo ažuriraju i dodaju nove. U narednim danima očekujemo nove ponude. Svako malo, kako se stranica osvježava kupci uspiju da kupe. Dobro je da sku skontali da prvo nazovu hotel, rezervišu, a onda obave kupovinu na sajtu. Danas nemamo ponuda za Neum, a da li ćemo dobiti narednih dana, nisam sigurna”, kazala je Najla Tihak, City Deal.

Vaučere je moguće kupiti i u poslovnicama ove tri platforme. Jedna osoba ima pravo na jedan vaučer od 200 KM, za jedan odmor moguće je koristiti samo jedan kupon.

“Prije kupovine mora se popuniti formular sa osobnim podacima kako bi se izbjeglo da jedna osoba aplicira na dva kupona”, pojašnjava Tihak.

Tri dana u Bijelim Vodama za 50 KM, Ljetni vikend za par u Sarajevu 118 KM, u Tuzli za 80 KM, luksuz u Hercegovini za 99 KM. Samo je dio ponude koja će se narednih dana širiti. Tačan broj prodatih vaučera prvog dana nepoznat je, no po podacima sa sajtova vidljivo je da su zaintereosvani za porodična odmarališta i banje.

Na ulicama Federacije BiH drukčija slika, mnogi nisu čuli za vaučere, nemaju dovoljno informacija o njima ili ne znaju kako aplicirati.

Vlada FBiH planira podjeliti 10.000 kupona u vrijednosti od dva miliona KM građanima sa područja FBiH i Brčko Distrikta koji imaju državljanstvo FBiH. Kuponi se morajau iskoristiti do kraja ove godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!