Turistički vaučeri nestaju u rekordnom roku

Vijesti 10. aug 202219:39 > 19:44 0 komentara

Turistički vaučeri u iznosu od 200 maraka, koje je obezbijedila Vlada FBiH, nestaju u rekordnom roku. Platforme rasprodaju posljednje kupone. Najveća potražnja je za banjama, odmaralištima i planinama.

Turistički vaučeri izazvali su nezapamćenu zainteresovanost građana. Nakon samo 25 sati, platforma Odmori u BiH prodala je čak 3 hiljade 333 vaučera. U toku je proces obrade podataka, stoga tamo svoju ponudu nećete naći. Osim ukoliko se ne ispostavi da je nečija nepotpuna. Slična situacija i na platformi e-kupon.

“Mi smo već sinoć rasprodali i posljednji vaučer. Ponude od strane hotela su zaista bile kvalitetne i raznovrsne. To je jedan od razloga zbog čega su se vaučeri tako brzo rasprodali. Mi smo trenutno u procesu obrade svih kupljenih kupona, i radimo na tome da to sve realizujemo”, kazala je Arijana Čengić-Subašić, e-kupon.

Građani najčešće biraju banje, lječilišta, planine i porodična odmarališta. Prilikom kupovine kupona, potrebno je ispuniti formular, ili otići u jednu od poslovnica. Pravilo je da jedna osoba može biti nosilac jednog vaučera.

“Ako idu muž i žena za jedan aranžman, mogu ostvariti pravo na jedan vaučer. Tipa nosilac vaučera je muž, onda na idući vaučer može biti nositeljica vaučera žena. Po aranžmanu, popust je 200KM”, pojašnjava Najla Tihak, City Deal.

Trenutna ponuda nije konačna, i ne mora biti ista na sve tri platforme, ali cijene za iste aranžmane moraju. Ponuđenih 10 hiljada vaučera neočekivano brzo se smanjuje. Sa druge strane, građani Sarajeva uglavnom nisu zainteresovani. Svako iz svojih razloga.

Turističkim vaučerima uticaće se na oporavak bosanskohercegovačkog turizma nakon pandemijskih godina, te aktiviranje domaćih turista, saglasna je i struka.

“Pogotovo u FBiH, učešće inostranih turista je značajno, zanemarljivo je učešće domaćih turista. Mi moramo razmišljati o tome kako podsticati domaća putovanja, kako destinacije u BiH učiniti atraktivnim za domaće turiste”, kazao je Almir Peštek, profesor na Ekonomskom fakultetu.

Ovaj program trajaće dok se ne utroše 2 miliona maraka ili do 31. decembra. No, imajući u vidu veliku zainteresovanost građana, čini se da će se rasprodati u rekrodnom roku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!