U Novom danu o izmišljenim intervjuima, fotošopiranim fotografijama

Vijesti 14. sep 202216:41 0 komentara
N1

Tema jutra su izmišljeni intervju, recenzije, fotošopirane fotografije koje se na društvenim mrežama koriste za prodaju preparata nepoznatog porijekla za liječenje dijabetesa, snižavanje krvnog pritiska i drugih bolesti.

Čemu su sve izloženi korisnici interneta i da li je riječ o kriminalu koji se ne sprečava u BiH i drugim zemljama regije pitanja su za Tijanu Cvjetićanin, urednicu portala Raskrinkavanje.ba, koji je u nastavcima objavljivao tekstove o marketinškim manipulacijama i prevarama na internetu.

O diplomatskom skandalu kojeg je na ručku predsjednika zemalja Zapadnog Balkana izazvao predsjednik R. Hrvatske, Zoran Milanović razgovaramo sa političkim analitičarom Davorom Djenerom koji je stava da Milanović negira genocid u Srebrenici u korist i za račun njegovih gospodara iz Kremlja. Razgovaramo i o Milanovićevom sastanku sa Miloradom Dodikom i njegovo pojavljivanju u Jajcu, kao i snažne reakcije političara u BiH na posjet i poruke predsjednika Hrvatske

Tema debate “Novog dana” je ekonomija na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kao i Izborne jedinice 8 u Republici Srpskoj ( Istočno Sarajevo, Sokolac, Han Pijesak, Pale). Iz studija N1 gledatelji će imati priliku čuti stavove Senada Salkića (SBB), Slave Brezo (Ujedinjena Srpska)

Ismeta Sarajlića (BH inicijativa Kasumović Fuad) i Marka Kubatlije (DNS).

Mensa BiH organizuje testiranje inteligencije u Sarajevu i Banjoj Luci, a naša gošća je Dragana Čolaković, rukovodilac Tima za odnose s javnošću Mensa BiH.

U četvrtak je s vama Sanela Dujković.

“Novi dan” se emitira od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!