Velika akcija MUP: Uhapšene vođe „balkanskog kartela“ zbog šverca 7 tona kokaina

Crna Hronika 11. maj 202315:36 0 komentara
N1

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije nakon višemejsečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina, danas je uhapšeno 13 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Prema saznanjima Nova.rs, među uhapšenima je i Miroslav Starčević, koji se dovodio u vezu sa klanom Veljka Belivuka.

Ova organizovana kriminalna grupa koju čini 20 osoba sumnjiči se da je umiješana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

Starčevićevo ime se pominjalo u optužnici protiv šefa kavačkog klana Radoja Zvicera u Crnoj Gori.

Navodno je Starčević osoba koju je šef kavčana oslovljavao sa “Đeneral”.

Sumnja se da je riječ o osobi koja se više puta pominjala na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Naime, pojedini okrivljeni su više puta govorili o izvijesnom “Đeneralu”, ali i “Dedi”, ali nije dosad utvrđeno ko je u pitanju. Sumnja se da je zapravo riječ o Starčeviću.

Podsjetimo, na teritoriji Srbije slobode je lišeno 13 osoba. Od sedam osoba koje nisu uhapšene, dvije osobe se nalaze na izdržavanju kazne zatvora odnosno pritvora po rješenjima Kraljevine Holandije i Republike Peru, jedna osoba se nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četiri se nalaze u bjekstvu.

Ova organizovana kriminalna grupa, koja je djelovala i na području Kariba na Arubi, je u februaru 2022. godine ugovorila za samo jednu isporuku droge isplatu u iznosu od 4,5 miliona eura, prenosi nova.rs.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!