(VIDEO) Pogledajte upad jedinice FUP-a u objekat tokom akcije u Krajini

Vijesti 25. maj 202315:18 0 komentara
FUP /screenshot

Pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u okviru EUROPOL-ovog projekta „Balkanski kartel“, a po Naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, policijski službenici Federalne uprave policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru operativne akcije kodnog naziva „DM Tetris“ izvršili pretresanje sedam osumnjičenih lica i 13 lokacija na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Akcija se odvija zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo „Organizovani kriminal“ iz člana 250. Krivičnog zakona BiH u vezi sa krivičnim djelima „Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. Krivičnog zakona BiH i „Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe“ iz člana 193. Krivičnog zakona BiH.

Istovjetne radnje su izvršene i prema drugim osumnjičenima na području Republike Hrvatske, Republike Slovenije, Njemačke, Holandije, Belgije, kao i drugih država članica Evropske Unije.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić zahvalili su se policijskim službenicima koji su učestvovali u uspješnoj provedenoj akciji, a FUP je dostavio i snimak upada njihove specijalne jedinice u jedan od objekata tokom akcije u Krajini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!