Vodostaji u padu: U B. Krupi i B. Otoci najkritičnije, stotine kuća poplavljeno

Vijesti 18. maj 202309:44 0 komentara

Muhamed Pečenković iz Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona gostujući u Novom danu N1 televizije govorio je o trenutnoj situaciji na području ovog kantona. Istakao je da je trenutno najkritičnije u Bosanskoj Otoci i Bosanskoj Krupi te da su vodostaji u padu. Armin Halitović, čelnik Bosanske Krupe kritikovao je rad Federalne uprave civilne zaštite.

Pečenković je prezentirao najnovije podatke o vodostajima na poručju USK.

“U Gradu Bihaću jutros je vodostaj u šest sati je za 21 cm manji u odnosu na dan prije. U Sanskom Mostu je 63 cm manji vodostaj jutros nego jučer ujutru. Mimo toga vodostaj Une u Bosanskoj Otoci i Bosanskoj Krupi su visoki, u B. Krupi 342 cm a u B. Otoci 334 cm ali su manji nego jučer. Tako u B. Krupi za 13 cm a u B. Otoci za 8 cm”, istakao je Pečenković.

Također, Pečenković je naveo i koliko je objekata poplavljeno.

“U Bihaću ima 200 objekata, B. Krupi 250, Sanskom Mostu 350, Velikoj Kladuši 24, Cazinu 10”, kazao je Pečenković.

Čelnik Bosanske Krupe Armin Halitović kazao je da je prethodna noć mirna za razliku od prethodnih te je uputio kritike na račun Federalne uprave civilne zaštite.

“Nama su bile potrebne pumpe i došle su sinoć u pola 12 i to je sve što smo tražili. FUCZ je morala biti ovdje. Oni su najosposobljeniji”, istakao je Halitović.

Također, Halitović  je istakao dobru saradnju sa premijerom USK, te kolegama iz Bihaća, Sanskog Mosta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!