Vukanović: Koliko imamo sky ministara? Što SIPA nije ništa uradila?

Vijesti 21. maj 202418:23 > 21:51 1 komentar
N1

Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red, gostovao je u Danu uživo na N1 i govorio o brojnim aktuelnim političkim temama.

Komentarisao je posljednje vijesti da će SNSD i cijela koalicija RS izaći na izbore po Izbornom zakonu visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

“Upravo smo dobili potvrdu od službenika CIK-a da je SNSD sve završio i da samo čeka formalno. Ima sada jedna procedura elektronska – potpisi, dokumenti CIK-a…. Oni su sve završili samo se formalno čeka. Odigrali smo sa njima gambit. To su najveće kukavice i neprijatelji BiH, Republike Srpske i svih nas. Željeli su da se izvuku, ali sam ja rekao: Srbende, zašto nema ovoga izbornog zakona? Pa onda pauza, izlaze zovu Dodika. Žunić zove Dodika da pita. ‘šta ćemo dva sata se odlaže kolegij’. I onda dolazi Dodik i kaže: ‘što vi ne potpišete'”, navodi Vukanović.

Zašto nije otišao na sastanak sa Nenadom Stevandićem, pitamo ga.

“Sa kriminalcima i mafijašima nema nikakvog razgovora. Oni su uzurpatori. To su ljudi koji su zarobili institucije, došli tu putem izborne krađe”, kaže Vukanović, i nastavlja:

“Koliko imamo sky ministara? Košarac je izgurao ovog nekog. Što SIPA nije ništa uradila i rekla: ‘kako ste ovog nekog Turčina koji je optužen za pranje novca postavili za konzula’. Šta Željka Cvijanovic kaže? Mi ćemo ga svezati i oprati, ruke. Ma nemoj, da vidimo odakle novac. Zašto sada ne izađe Konaković, i na stranu, ne kaže ‘evo sve, mi smo tvrdili da ćemo s Dodikom praviti novi iskorak, mi smo krivi što su građani taoci ovo države”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare